Nog 25 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 20)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond.Vandaag aan het woord:

Naam: Karel ter Huurne
Carnavalsjaar: 1993 / 1994
Motto: Laat iedereen met Carnaval aanwezig zijn, dan wordt het met prins Karel uit de Slotshoek een groots festijn.
Scepter: Aan de ene kant een koe (beroep) en aan de andere kant een tennisspeler (hobby)
Schlager 1993: Melodie: An me nooit nee, nooit niet
Refrein: Voor Prins Karel de eerste, is het nu Carnaval Iedereen uit de Slotshoek, gaat mee naar ’t bal

Hieronder een stukje uit de oude doos geschreven door Karel in de folder van de Höftemennekes toen hij na 11 jaar afscheid nam van de Prinsengarde:

 

Carnaval 1992-2003

Het was ergens in September 1993 dat ik ’s avonds bezoek kreeg van Hennie Wegdam en Harrie Waanders met als doel om mij voor 1994 als prins te vragen. Het leek me heel leuk om te doen, maar ik zag er ook wel erg tegen op, het werd dus een lange avond. Het was ongeveer 1 uur toen Marianne zei “zeg nu maar ja, want anders kom je vannacht niet meer naar bed, want zonder een ‘ja’ gaan ze toch niet weg”. Ik moet zeggen dat ik daar geen moment spijt van heb gehad.
Ik had wel het geluk dat Ben Eshuis mijn adjudant was. Hij en zijn Ans hebben er voor gezorgd dat eigenlijk alles vanzelf ging, wat dan ook resulteerde in een onvergetelijk, grandioos carnaval 1994. Klein detail is dat toen de residentie nog bij Varenbrink was. Wat diepe indruk op mij gemaakt heeft, was het ziekenbezoek, verder de hele gezelligheid erom heen tot het moos eten aan toe, heb ik altijd als enorm leuk ervaren. De vele herinneringen en het plezier dat ik aan deze periode beleefd heb, had ik voor geen goud willen missen en eerlijk gezegd vind ik het jammer dat het er straks voor mij opzit. Na dit jaar zal ik als Wegdrammer samen met Marianne ons gezicht nog regelmatig laten zien.
Ik wil langs deze weg iedereen die op een of andere manier een bijdrage aan deze, voor ons onvergetelijke periode, heeft geleverd, hartelijk bedanken. Ik wil natuurlijk mijn buurman Prins Willy II en zijn gevolg een geweldig prachtig carnavalsjaar toewensen.
Prins Karel I

Tot morgen met Prins……

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.