Nog 39 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes. (deel 6)

Wij tellen af.Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Van onze 44 Prinsen zijn er inmiddels 6 niet meer in ons midden. Paul Kleinherenbrink is er daar één van, we blikken terug op zijn regeerperiode.


Naam: Paul Kleinherenbrink
Carnavalsjaar: 1979/1980
Motto: Zie het niet zo smal, ’t is Carnaval
Scepter: Een pion van het schaakspel met hierin een hardloper, een tennisracket, een hardloopschoen en een tennisbal gegraveerd. Dit waren allemaal hobby’s van Paul.


Hieronder een stukje uit de oude doos sweet memories uit in en om de Höfte door de Prins zelfgeschreven:

In 1980, toen ik prins was, hebben we carnaval gehouden onder het motto: “Zie het niet zo smal, 't is carnaval”. Gerrit Broekkamp, mijn adjudant, heeft al die tijd voor mij gezorgd als een vader voor zijn zoon. Vooral het bejaardencarnaval en het naar huis brengen hebben mijn vrouw en ik als zeer positief ervaren. Zo ook een keer toen Gerard Workel meende voor een stukje muziek te moeten zorgen. Hij greep een stel pannendeksels en sloeg er driftig op los. Resultaat, de deksel kapot en Gerard wist van de prins geen kwaad. Tegen het ziekenbezoek heb ik heel erg opgezeten. Ik was bang dat carnaval en zieke mensen niet samen zouden gaan. Toch werd en wordt het nog steeds heel erg gewaardeerd door de zieken dat de carnavalsvereniging ook aan hen denkt.

Tot morgen met Prins……

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.