Jaaroverzicht 2017 deel 1

Het einde van 2017 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 1
Per 1 januari 2017 gaat Woningstichting Ambt Delden op in woningcorporatie Viverion. Een fusie die in een later stadium van 2017 veel stof deed opwaaien. Op zaterdag 10 juni wordt in Hengevelde Het Grootste Kantinefeest van Nederland gehouden, zo heeft Kasper Put net bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsborrel in de WVV'34 kantine. Later werd dit het grootste evenement ooit in Hengevelde! Dan de ijsbaan, na jaren weer geopend! “Ik schat zo in dat we meer dan 1000 bezoekers hebben mogen verwelkomen vandaag!” aldus medewerker Frans Blokhorst. “We zijn dik tevreden, het ijs heeft zich ook vandaag goed gehouden. Op 24 januari een mini Elfstedentocht:


Waarin Maud Blokhorst (bij de meisjes) en Jelle Blanckenborg zich kroonden tot de Hengeveldse schaatskampioenen.

Op 83-jarige leeftijd is in zijn woonplaats Goor Johan Escher overleden. Johan Escher was in hart en nieren een WVV-er. Ondanks dat hij jaren in Goor woonde kleurde zijn hart enkel groen en geel. Tot aan zijn dood was hij dan ook lid van de groengelen. Tot op hoge leeftijd stond zijn voetbaltas ingepakt in zijn auto. Je kon immers nooit weten. Uren kon hij over voetbal praten en met name over WVV. Jarenlang was hij stopperspil van het eerste elftal, waarin hij samen voetbalde met onder andere zijn broer Willy, met Henny (Macky) Wegdam, Gerard (Nobby) Karnebeek en de gebroeders Hofmeijer.

Op 8 februari kwam voor Marinus Geelen uit Hengevelde de kroon op zijn werk. Hij overhandigde het eerste exemplaar van zijn boek 'Vier eeuwen familie Geelen in Twente' op kasteel Twickel in Delden aan Aafke Brunt, archivaris van Twickel. Geelen schreef een boek over de genealogie van elf generaties familie Geelen.

Onder aanvoering van Brian Beld en Tess van Rijn werd op 11 februari voor het eerst de Hengevelde Open georganiseerd bij Varenbrink in Hengevelde. Maar liefst 85 deelnemers (maximale deelname) wierpen hun pijlen in de grote zaal aan de Goorsestraat in Hengevelde. Een schot is de roos was te lezen, in 2018 volgt editie 2 op 2 en 3 maart.

Op 20 februari werd bekend: Joost du Gardijn is niet langer hoofdtrainer van WVV'34. Het bestuur van WVV’34 heeft besloten om de samenwerking met Joost du Gardijn per direct te beëindigen. Du Gardijn heeft dan ruim twee en een half jaar voor de groep gestaan in Hengevelde.

Rond de 35 personen waren op 21 februari aanwezig bij de presentatie betreffende Whatsapp buurtpreventie Hengevelde. Wijkagenten Jos Olde Daalhuis en Annuska Achterberg presenteerden deze avond die later in Bentelo een vervolg kreeg.

25 februari, carnaval. “Bentelo steelt de show tijdens sleuteloverdracht op gemeentehuis” was te lezen. De carnavalsverenigingen van Goor, Bentelo en Hengevelde komen samen om elkaar op een leuke manier ´in de zeik´ te zetten middels toespraken en sketches met als afsluiter de sleuteloverdracht van burgemeester Nauta aan de Hofprins. Deze eer viel dit jaar te beurt aan Bentelo, hun prins mag de komende dagen heersen over de Hof van Twente. Ook prins Erwin was aanwezig en hij hield net als de andere prinsen een proclamatie. Hij wilde het volgens eigen zeggen op een moderne manier presenteren en las het op vanaf zijn laptop. Nieuwbaken president van de Hagmöllnlummels Tom Jannink haakte hier gelijk op in en vond het jammer dat moderne Erwin dit deed van een laptop uit 2002. Bentelo stal sowieso vanochtend de show, zij presenteerden een parodie op een film aan het adres van de Amerikaanse president Donald Trump om na America first, ‘The Garden of Twente’ second te laten zijn. (Hieronder de link) Maar ook de vrienden van Prins Erwin lieten van zich spreken, zij hadden een prachtig lied voorbereid waar Erwin op een leuke manier werd beschreven, met zijn positieve en opvallende kanten. Als kers op de taart gaven de maxi maxi dansmarietjes van Hengevelde een verrassingsoptreden, hetgeen door iedereen zeer werd gewaardeerd.

Woensdag 8 maart. Mike te Wierik gaat Heracles Almelo aan het einde van het seizoen (onder voorbehoud van de medische keuring) verruilen voor FC Groningen. De 24-jarige verdediger uit Hengevelde vertrekt na 7,5 jaar transfervrij uit Almelo. "Heracles heeft mij de kans gegeven me te ontwikkelen tot de speler die ik nu ben, daar ben ik de club enorm dankbaar voor", vertelt Te Wierik. "Het voelt voor mij na al die jaren als het goede moment om eens ergens anders te kijken. Dat is goed voor mijn ontwikkeling als mens en als speler. FC Groningen is vergelijkbaar met Heracles Almelo, normaal doen en hard werken. Dat past bij mij. Ik hoop wel ooit bij Heracles Almelo terug te keren. Het is mijn club en ik vind het moeilijk om Heracles Almelo te verlaten. Ik wil het seizoen hier goed afmaken, dat is nu de enige missie."

25 maart; Op de website Towerhoreca wordt het eeuwenoude café zalencentrum en bowling de Gebrande Waateren aangeboden De vraagprijs voor het bedrijf inclusief onroerend goed bedraagt € 660.000, –.
Optioneel: de naastgelegen (burger)woning met adres Diepenheimsestraat 1a te Hengevelde is voor een geïnteresseerde optioneel te koop. De perceeloppervlakte bedraagt 8 a 12 ca.

Morgen deel 2 in het jaaroverzicht van 2017.