Zwarte Cross 2016, Hengevelde en Bentelo zetten tent op de kop

Afgelopen weekend was de 20e editie van de Zwarte Cross. Sinds afgelopen donderdag kon het publiek genieten van een mix van motorcross, theater, spektakel en muziek. Verdeeld over 31 podia waren er ruim 150 muziekacts. Ook Hengevelde en Bentelo was massaal aanwezig, want Poor John, bestaande uit de de broers Lennard en Jacco Kiezenbrink (foto boven) en de PartyPloppers waren van de partij. Kasper Put, één van de DJ's van de PartyPloppers over wat zij nu eigenlijk zijn: "De PartyPloppers zijn ontstaan door een groepje mensen uit Bentelo. Onder andere Ard Hulsmeijer, Eddy Kerkveld en Xander Borre. Daarna zijn er ook Hengeveldenaren bijgekomen, waaronder Frank de Wit en ik. Het concept is simpel. Frank en ik zijn nu DJ. De rest maakt de sfeer op het podium. Ymke Kiezenbrink, Judith de Witte, Britt Wilmink, Maaike Ottenschot, Lisset Wissink, Ard Hulsmeijer, Robin Eijsink, Rob Wissink, Thijs Blanken en Sanne Assink." Het ging er van in de feesttent op de Zwarte Cross dit weekend, de Bentelo/Hengevelde formatie stond alle dagen op de bühne en een video van hun publiek is te zien via DEZE link. "De sfeer in de discotent was echt top zoals ook in het filmpje prachtig mooi te zien is!," vertelt Kasper. 

Welke boekingen hebben jullie de komende tijd nog staan? "Boekingen die nog komen zijn Festyland en 24 uurs Solex Race in Heeswijk Dinther, Helvoirts Weekend en daarnaast nog wat kroegen." Terugblikkend: "We hebben vier dagen gedraaid en de reacties waren top. Mooi om te doen!", besluit Put.

Met 220.000 bezoekers was de Zwarte Cross vrijdag al uitverkocht. Dat is voor het eerst in het twintigjarige bestaan van het festival. Het bezoekersaantal is bovendien een record: vorig jaar kwamen er 197.450 mensen naar het evenement in de Achterhoek.