woensdag 18 oktober 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Fiets van het merk Gazelle Impulse gevonden

  • maandag, 16 oktober 2017 10:14

De fiets op de foto’s is gevonden op de parallelweg bij  autogarage Hartgerink. Het betreft hier een herenfiets van het merk Gazelle Impulse. Voor zo ver bij de redactie bekend ligt het voertuig daar nog

Al jaren wordt er een gezellig volleybalweekend georganiseerd door de heren van Cupido Hengevelde en SV Strasburg in voormalig Oost-Duitsland. Erik, de broer van Wim ter Braak woont er met zijn gezin en runt er een agrarisch bedrijf. Martijn Vennegoor ´Erik is ook een fanatiek volleyballer waardoor het idee jaren geleden is ontstaan om samen een gezellig weekend met een volleybaltoernooi te organiseren. Vorig jaar waren ze bij ons te gast en afgelopen weekend waren wij weer door hen uitgenodigd in Duitsland. Donderdagmorgen zijn we met een groep van 17 personen op tijd vertrokken naar Strasburg Uckermark, een rit van zo'n 650 kilometer.

 

Strijd om de Gerard de Witte Bokaal 2017

  • zaterdag, 07 oktober 2017 17:34

Elk jaar wordt op de 1e vrijdag in oktober gestreden om de Gerard de Witte Bokaal. Een golfwedstrijd waaraan door inwoners van Hengevelde en geboren Hengeveldenaren die elders wonen en die beschikken over een golfvaardgheidsbewijs, kan worden deelgenomen. De organisatie had dit jaar gekozen voor de prachtige en uitdagende golfbaan “de Koepel “in Wierden. Ondanks af en toe een flinke regenbui hebben de deelnemers het toch aardig droog kunnen houden en kunnen genieten van de prachtige natuur en het mooie spel. In een gezellige en informele sfeer werd er een wedstrijd over 18 holes gespeeld door de 16 speelsters en spelers. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Jacques Koedijk, die daarmee de wisseltrofee voor een jaar in zijn bezit krijgt.

In oktober 2017 ontvangen 1,2 miljoen huishoudens in Nederland een doosje jodiumtabletten. Mensen die 40 jaar of jonger zijn, en binnen 20 km van een kerncentrale wonen, krijgen tabletten toegestuurd evenals personen onder de 18 jaar die binnen 100 km van een kerncentrale wonen. Hengevelde ligt op minder dan 100 km afstand van de kerncentrale Emsland in het Duitse Lingen en dus wordt aan iedereen die 17 jaar of jonger is een doosje verstuurd.“Sinds 1987 heeft de Nederlandse overheid een landelijke voorraad met jodiumtabletten. Onlangs is besloten een deel van deze voorraad te verspreiden. Daarom ontvangen 1,2 miljoen huishoudens in de nabijheid van een kerncentrale tussen 10 en 25 oktober 2017 een doosje met jodiumtabletten. Dus van centrale opslag naar eigen medicijnkastje. Jodiumtabletten zijn dan direct in huis ten tijde van een kernongeval. Dat scheelt kostbare tijd.” Jodiumtabletten beschermen tegen radioactief jodium dat daarbij kan vrijkomen.

Oogstdankviering in Hengevelde

  • woensdag, 04 oktober 2017 16:38

Op zaterdag 7 oktober, om 18.30 uur, wordt in de Petrus- en Paulus kerk in Hengevelde, een Oogstdankviering gehouden. Dit keer met medewerking van de Communiecantjes van het afgelopen jaar. De kerk wordt binnen en buiten versierd met groenten, fruit, bloemen, graan enzovoort. Een ware lust voor het oog. De producten worden door de parochianen beschikbaar gesteld en door de Werkgroep Kerkversiering tot een mooie creatie gevormd. Zaterdagmorgen 7 oktober om 9.00 uur kunnen mensen hun bijdrage afgeven, in de kerk. Houdbare producten zijn ook van harte welkom; deze worden vóór de viering ingezameld. Kinderen worden tijdens de viering uitgenodigd om hun gift naar voren te brengen. De groenten en het fruit worden, evenals andere jaren, geschonken aan leefgemeenschap “De Wonne” in Enschede. De houdbare producten gaan naar de Voedselbank. Na afloop is er koffie en limonade achter in de kerk en kan de kerkversiering worden bewonderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Herfst: Volgens de Wereldgezondheidsdienst is depressie straks ziekte nummer één. Daar word je somber van! Depressies kan je bestrijden door op je arm geleund in het niets te staren. Bij zware depressies van arm wisselen.

Tip spreuk: [email protected] 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

https://www.colornote.com/pres.php?oiweww=autocad-lt-2016-education-version 2015 premiere pro cs6 serial number premiere cs6 apple version license