Damesmodewinkel Jul et Mi pakt het groter aan

De damesmodewinkel Jul et Mi van de in Rietmolen woonachtige onderneemster José Raamsman-Spikker is uit haar jasje gegroeid en zal per 1 oktober te bezoeken zijn in het voormalige pand van kapsalon Rupert, eveneens aan de Goorsestraat. José:”Ik zag dat het te huur was en had de moeder van eigenaar Charles Koebrugge hier in de winkel. Charles was zo schappelijk, er was gelijk een klik, heel fijn allemaal!  Al zal ik mijn lieve buurvrouw van Kleinsman wel missen hoor! ‘Gele of rode ranja’ ging het dan op warme dagen, of ‘José, er zijn weer pakketjes hier voor je! Maar wat ik nu krijg is echt een super pand!”
Wat zijn de extra mogelijkheden na de verhuizing?
“Vooral de uitstekende parkeergelegenheid! Maar ook natuurlijk de oppervlakte, ik ga van 60 vierkante meter naar ongeveer 120. Ook hoop ik op meer passanten, het wordt daar een stuk eenvoudiger om even aan te komen waaien met zo’n parkeerplaats pal voor de deur”.
Wat is de kracht van Jul et Mi? Het lijkt mij niet eenvoudig om in een klein dorp een dames kledingwinkel te draaien?

“Mezelf als ik de klanten mag geloven. Mensen willen fijn geholpen worden, zo is er altijd koffie klaar en zo. Ik heb gewoon super leuk werk en hoop dat ook uit te stralen richting de klanten. Zo komen hiervan heinde en ver; Groenlo, Gelselaar, Beltrum en ga zo maar door. Ik stuur ze vervolgens ook veelvuldig door naar de Wegdamse middenstand. Ik heb altijd al een klik met Hengevelde gehad”.

Is het al bekend wat er met dit pand gaat gebeuren?
“Nee. Eigenaar Brian Kuipers zei ‘ach ik zie wel’. Hij zei in ieder geval erg blij te zijn dat ik met Jul et Mi in Hengevelde bleef, was erg fijn om te horen. Ik moet  zeggen dat ik mij er in de afgelopen drie jaar wel thuis gevoeld heb en heb het als een prachtige opstap ervaren”.

Per 1 oktober zal deze locatie verlaten worden door Jul et Mi.

Dus je ziet de toekomst zonnig tegemoet?
Ik heb er in ieder geval veel zin in en krijg steun van alle kanten. Bijvoorbeeld van mijn goede vriendin Elke Hogeweg die in drukke tijden altijd voor mij klaar staat. En ook mijn dochter Mirthe mag benoemd worden, zij helpt mij ook met van alles en nog wat, een toppertje! Ik weet dat er veel sceptici waren op het moment dat ik een kledingwinkel wilde beginnen in Hengevelde, maar ik merk nu dat steeds meer dorpsgenoten de weg weten te vinden naar Jul et Mi. Ik was op een gegeven moment 50 en dacht bij mezelf: Nu of nooit! Ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Rond 1 oktober houd ik een opening: Allen welkom!”

De nieuwe locatie voor Jul et Mi alwaar rond 1 oktober een heuse opening plaats zal vinden.