Maarten ter Doest en Berend Voortman 25 jaar bij HEBO

Op 24 maart zijn er twee jubilarissen gehuldigd voor hun 25-jarig dienstverband bij HEBO Kozijnen BV. Na een dag uit te zijn geweest met hun naasten én Norbert en Léonie Kuipers werd er samen met alle collega’s bij HEBO het glas geheven op dit heuglijke feit. Maarten ter Doest is in 1987 al bij HEBO begonnen als vakantiewerker, waarbij hij allerlei schoonmaakwerk verrichtte in de werkplaats. Dit werd later steeds meer zaterdagwerker, waarbij hij zich meer begon te specialiseren in werken in de spuitcabine. Op 16 september 1991, toen hij zijn MEAO opleiding had afgerond, kreeg hij een echt contract bij HEBO Kozijnen, als fulltime werkvoorbereider. In de jaren die volgden was hij ook nog verantwoordelijk voor de service en later de expeditie. In 2002 is hij weer overgestapt naar de verkoop/werkvoorbereiding en langzaamaan rolde hij steeds verder in zijn huidige functie als verkoper / vertegenwoordiger, waarbij hij ook regelmatig inmeetwerkzaamheden verricht.

Daarnaast is Maarten als sinds eind jaren 90 lid van de Personeelsvereniging en is hij al jaren de presentator van de Kerstloterij. In zijn vrije tijd is Maarten een echte levensgenieter. Lekker in de tuin bezig, een terrasje of een barbecue met zijn partner, ‘genieten’ is zijn motto.

Berend Voortman heeft ook de administratieve opleiding MEAO gedaan. Maar naar enkele werkzame jaren besloot hij dat dit toch niet bij hem paste. Hij kwam in de timmerindustrie terecht, eerst bij Meubelfabriek Oisterwijk en later bij timmerfabriek Nijhuis Toelevering. Bij beide moest hij door reorganisaties vertrekken. Via een oud-collega, die inmiddels bij HEBO werkte, heeft hij een baan bij HEBO gekregen. Sinds 10 februari 1992 zit Berend hier goed op zijn plek. Zijn eerste functie was ‘medewerker spuitcabine’ en op die afdeling is hij dan ook al die jaren blijven steken. Wel is hij al snel gegroeid naar voorwerker van die afdeling, waardoor hij met het bijkomende papierwerk zijn administratieve achtergrond nog enigszins kan gebruiken. Berend is nog steeds voorwerker van de Spuitafdeling, en daarnaast is hij al jaren lid van het bedrijf hulpverleningsteam en heeft hij zijn EHBO diploma behaald. Sinds de oprichting is hij al lid van de Medezeggenschapsraad. Berend is in zijn vrije tijd graag bezig voor zijn club Excelsior ’31 en pakt ook regelmatig, samen met zijn vrouw, de fiets.

HEBO Kozijnen BV feliciteert Maarten en Berend met hun 25-jarig dienstverband!