Gedeputeerde Van Hijum neemt glasvezelnetwerk Hengevelde officieel in gebruik

Vanmiddag om 13.00 uur nam Eddy van Hijum, gedeputeerde van Provincie Overijssel, het glasvezelnetwerk op het industrieterrein Het Wegdam in Hengevelde, officieel in gebruik. Wethouder Harry Scholten van de gemeente Hof van Twente, Martijn Tuinte, directeur van Machinefabriek Tuinte en voorzitter van de lokale ondernemersvereniging,waren aanwezig. Evenals Piet Grootenboer, die als directeur van Cogas Kabel Infra B.V.,de bijeenkomst in goede banen leidde. Een prettige samenwerking tussen de Provincie, gemeente Hof van Twente, Cogas en de ondernemers op het industrieterrein hebben ervoor gezorgd dat er eind 2014 glasvezel is aangelegd. Inmiddels hebben al 11 bedrijven een contract voor diensten afgesloten bij de NDIX.

Provincie Overijssel streeft naar snel internet voor iedereen, zowel voor bedrijven als voor particulieren, zowel voor mensen binnen de kernen als voor de bewoners van het buitengebied.Van Hijum, gedeputeerde Economie en Innovatie,:“Optimale bereikbaarheid  is essentieel voor de groei van de regionale economie en de werkgelegenheid. Een goede ict-infrastructuurstimuleert deze ontwikkelingen en daaraandragen wij graag ons steentje bij”.

Cogas ziet het een belangrijke verantwoordelijkheid om het ‘netwerk van de toekomst’ voor iedereen toegankelijk te maken.Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra licht toe: “We zien dat steeds meer ondernemers ook daadwerkelijk gebruik maken van glasvezel. Hierin zit nog veel potentie. We zijn blij dat we het bedrijventerreinin Hengeveldehebben voorzien van glasvezel. Maar eerlijk is eerlijk, zonder samenwerking van de Provincie, de gemeente en de inzet van de ondernemersvereniging was hetwaarschijnlijkniet gelukt.”Cogas vindt het belangrijk om zoveel mogelijk consumenten en bedrijven aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Daarom is zij met meerdere partijen in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor de overige industrieterreinen in het verzorgingsgebied.

Over Cogas

Cogas is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 45 jaar ervaring in de kabel- en energiesector. Het bedrijf legt infrastructuur aan voor gas en elektriciteit in Oost-Nederland en onderhoudt deze. Ditzelfde doet Cogas ook voor (glasvezel)infrastructuur.