Buurtsportcoaches stellen zich voor

Milou Wolthuis uit Markelo en de Hengeveldse Anouk Vehof werken als buurtsportcoach in de gemeente Hof van Twente onder de naam: Hof Actief. Anouk: ”Wij geven bewegingsonderwijs op verschillende scholen in de Hof van Twente en verzorgen daarnaast buitenschoolse activiteiten voor de kinderen van groep 3 t/m 8. Dit betekent dat we in een leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar actief zijn om kinderen meer te laten bewegen doormiddel van vernieuwende en extra bewegingsactiviteiten in de Hof. Momenteel zijn we bezig met bootcamps in 4 verschillende plaatsen en we hopen dat zoveel mogelijk kinderen van groep 6 t/m 8 zich komen opgeven via hofactief@gmail.com. Wat is Bootcamps:

Bootcamps is in groepsverband sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een trainer. Is binnen in een sportschool zitten niks voor jou?  Maar wil je fit, sterk, soepel, strak en in de buitenlucht in beweging zijn? Dan is Bootcamp echt iets voor jou! De Bootcamp Team trainingen bestaan o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de natuur. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen in de uitdagende omgeving van strand, bos, park of duinen

Naast Bootcampswillen we sport nog meer onder de aandacht brengen door sportdagen, koningsspelen, nationale buitenspeeldag en dergelijke meer onder de aandacht te brengen.

Ook kunnen we verenigingen helpen met het organiseren van clinics, deze zouden eventueel ingepast kunnen worden in gymlessen op school. Daarnaast zouden we in samenwerking met de verenigingen extra activiteiten/evenementen op kunnen zetten. Voor de meeste verenigingen en scholen is ons werk nog vrij onbekend en graag hopen we dat jullie ons ook inzetten wanneer jullie een goed plan hebben en deze met onze hulp tot ontwikkeling kunnen brengen. Ook zouden wij het fijn vinden als we een beroep op jullie (sportverenigingen) zouden kunnen doen, wanneer wij grote projecten op willen zetten met de hulp van specifiek gespecialiseerde in de tak van sport waar we op dat moment mee bezig willen.

Ook bij vragen en onduidelijkheden over het werk van de buurtsportcoaches. Een vraag over wat we voor scholen en verenigingen kunnen betekenen? Mail gerust naar het bovenstaande mailadres. We willen ook best eens langs komen om in een vergadering kort uit te leggen wat we doen en waar we zoal mee bezig zijn momenteel.