Camera’s moeten overlast op zwembad De Mors terugdringen

Zwembad

De Mors bekijkt momenteel of het mogelijk is om beveiligingscamera’s te plaatsen op het terrein. In het afgelopen zwemseizoen zorgden jongeren tot tweemaal toe voor overlast door het terrein buiten openingstijden te betreden. De eerste keer werden er onder andere planten uit de bakken getrokken en kieperden de nachtelijke bezoekers een prullenbak leeg op een afdeklaken. Een week later trof de politie 13 jongeren aan. Eerder werden er ook al stenen en takken op de nieuwe glijbaan gegooid.

De camera’s zijn vooral bedoeld voor het terugdringen van de overlast, zo laat bedrijfsleider Gerard Buist weten. “Dat gaat dan vooral over de momenten waarop het zwembad gesloten is. Met camera’s is het mogelijk om op die momenten ook een oogje in het zeil te houden.” Daarnaast hebben camera’s een afschrikkende werking.

Het plaatsen van de apparaten pas binnen het budget van de renovatie van het zwembad. Samen met het vernieuwen van de koepels bij de ingang en het realiseren van een drempel voor de ingang is hiervoor 62.500 euro beschikbaar.

(Bron www.nieuwsuitdelden.nl)