WVV’34 pakt koppositie na overwinning in Markelo

WVV’34 heeft zich vandaag een hele goede dienst bewezen. Sportclub Markelo werd met 1-2 verslagen. Nadat het voor rust op een 1-0 achterstand kwam toonde het veerkracht. Mahmoud Jaafil maakte gelijk en goudhaantje Tom ten Breteler wist voor de twaalfde keer het net te vinden en schoot hiermee WVV’34 naar de koppositie. Het eerste kwartier was de wedstrijd in evenwicht. Beide teams creëerden kleine kansen maar tot groot gevaar leidde het niet. Na 20 minuten was het raak voor de thuisploeg. Wouter Roescher die de bal wegwerkte maakte hands in de 16. De penalty die hierop volgde was onhoudbaar voor Wouter Assink, 1-0. Het vervolg van het eerste bedrijf was WVV’34 zwak en toonde het niet de indruk te willen winnen. Tweede ballen werden niet gewonnen door de groengelen en Markelo had het betere van het spel.

Desondanks was het Mahmoud Jaafil die de gelijkmaker binnenschoot na een prima voorzet van broer Hamoudi. 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na rust was er een ander WVV’34 te zien dan de eerste 45 minuten. In de 47e minuut bewees ‘good old’ Tom ten Breteler wederom zijn waarde. Lars Aarnink dekte goed door waardoor hij de bal kon veroveren. Een perfecte voorzet op Tom ten Breteler volgde, hij faalde niet. 1-2. WVV’34 had vervolgens het betere van het spel, maar de wedstrijd werd niet in het slot gegooid. Markelo rook dat er nog een punt te halen viel en zette een slotoffensief in. De laatste 20 minuten hing de gelijkmaker in de lucht en was het nog even billenknijpen voor de ploeg van Roy Workel. Er volgden dan ook enkele hachelijke momenten voor het Hengeveldse doel, maar de punten gingen uiteindelijk mee naar Hengevelde. Doordat EMOS in eigen huis verloor van Rood Zwart (2-3) mag WVV’34 zich de nieuwe koploper noemen. De ploeg staat bovenaan met 27 punten uit 10 wedstrijden. EMOS heeft 24 punten uit 10 duels gevolgd door GFC Goor met 21 punten, zij hebben echter 1 duel minder gespeeld.