Esther Exterkate timmert aan de weg

Wie de regionale media een beetje volgt, komt regelmatig de naam van oud Hengeveldse Esther Exterkate tegen. In maart bijvoorbeeld eindigde zij als tweede bij de Woolderesloop achter Nederlands kampioen Ingrid Prigge. Dit was in een halve marathon in een tijd van van 1.04.06 uur en onlangs werd zij derde in de Twentse Triathlon Tour. Esther: “Het is allemaal begonnen in Hengevelde bij beweegpunt Hof van Twente waar ik onder andere met Carla Koenderink en Theo Wegdam wel eens looptraining heb gegeven. Nu train ik zelf vaak vier keer per week en sinds kort ben ik lid geworden van Triathlon Club Twente”.
Wat is je volgende doel op sportief gebied?

“Volgende week de run-bike-run in Borne, 7 september de Rutbeek triathlon, 20 september triathlon Eibergen en op 28 september ga ik de Berlijnse Marathon lopen. De route loopt langs de grote bekende Berlijnse monumenten en trekt jaarlijks veel bekijks”.

Hoelang ben je nu actief bij de triathlon en hoe bevalt het? “Ik heb op dit moment nog wel moeite met het zwemmen en krijg daar extra les voor. Mijn vriend Mark Altena doet eveneens aan triatlon, moet hij mij hier en daar maar enigszins bijspijkeren haha!”