WVV’34 pakt Rood Zwart in blessuretijd, 2-1: “Zwaarbevochten zege”

WVV'34 heeft vanmiddag in de slotfase gewonnen van Rood Zwart uit Delden. Hamoudi Jaafil maakte in blessuretijd de winnende treffer, 2-1. In de openingsfase werd er van meet af aan gestreden om elke meter. Dit resulteerde in de eerste kans voor Wouter Horstink in de 7e minuut die recht op de keeper belandde. Stan Aarnink kopte nog van dichtbij eveneens op de Deldense doelman maar verder kende WVV'34 weinig mogelijkheden in de eerste helft. Rood Zwart speelde met veel mensen achter de bal en stond zeer compact en had enkel een kansje in de naam van voormalig WVV-er Jesse Beukert. Kort voor rust knalde Wouter Horstink de bal nog op de lat vanaf 5 meter. Totaal tegen de verhouding in maken de Deldenaren op slag van rust de 0-1 in de naam van Raymond Kenkhuis. Ook in de tweede helft trok Rood-Zwart zich massaal terug op eigen helft bij balbezit tegenstander. WVV'34 bleef grossieren in gemiste kansen. Wouter Roescher miste in de 57e minuut van dichtbij, Hamoudi Jaafil knalde twee maal over. Rood Zwart beperkte zich in de 2e helft tot tegenhouden en knalde vanuit een counter na een slippertje van keeper Tom Pierik zelfs nog op de paal. In de 84e minuut wist Remi Leferink Martijn Baas te vinden die vervolgens Gijs Pierik bereikte die de verdiende gelijkmaker binnen knalde. In minuut 92 viel dan toch de 2-1 door Hamoudi Jaafil, die met de punt van de schoen raak schoot.

Trainer Roy Workel over de eerste competitiewedstrijd, hoe kijkt hij terug op het duel? "Een zwaarbevochten zege. Al met al wat betreft kansenverhouding terecht gewonnen. Ik moet wel zeggen dat Rood Zwart ook dicht tegen de 0-2 kwam. We hebben 10 minuten voor tijd twee goals gemaakt, heerlijk. Dit is voor het publiek en WVV'34 een goed begin!".