Petrusschool “houdt van Holland”.

 

Sinds enkele jaren houdt men op de Petrusschool een projectweek. De afgelopen week wist zich kenmerkt door vijf dagen lang in iedere klas aan hetzelfde thema werken. De reguliere methodes en lessen gaan voor een tijdje aan de kant. Ieder jaar is dit weer een periode waarin de kinderen op een totaal andere manier werken. Ze moeten heel veel samenwerken en ze worden geprikkeld om hun fantasie te gebruiken. Een echte leerzame feestweek! Dit jaar hadden we als thema “Ik hou van Holland”. Daarnaast werkte iedere groep een provincie uit.

 De jonge kinderen knutselden van alles, klompen molens tulpen enz. In de bovenbouw was er aandacht voor de deltawerken en de inpoldering . Groep 4 die de provincie Gelderland had heeft ook erg veel aandacht besteed aan de fruitteelt en aan het gezonde aspect hiervan. Groep 3 had voor de provincie Overijssel een heus FC Twente stadion nagebouwd…misschien wel met een beetje hulp van de juf, een echte Twentefan…

De opening van de week was een filmpje. De koningin in hoogsteigen persoon vertelde iedere groep welke provincie ze mochten uitwerken. Deze prachtige koningin werd gespeeld door Ans Eshuis.

.

Op donderdagavond mochten alle gezinnen op uitnodiging van de koningin komen kijken in iedere klas. Zo kon iedereen van elkaar zien wat er allemaal was gedaan. Een hele gezellige Hollandse avond met een prachtig draaiorgel voor de deur en de koningin zat in levende lijve op haar troon zodat iedereen haar nog even kon groeten. Naast haar twee bodyguards, ook oud collega’s.

De week werd sfeervol afgesloten met een rood-wit-blauwe ballonnenwedstrijd. Nu is het nog even afwachten of de ballonnen ook daadwerkelijk ergens in Nederland terecht gaan komen, of dat we volgend jaar toch beter het thema “Duitsland “ kunnen kiezen……