WVV’34 na bizar duel gedegradeerd naar 4e klasse

Het was een Hemelvaart die menig Hengeveldenaar niet snel zal vergeten. WVV'34 speelde vanmiddag de return in de nacompetitie voor handhaving in de 4e klasse. Ondanks een 4-0 overwinning, een verlenging en strafschoppen ging het mis voor de groengelen. Na de 4-0 winst in de reguliere 90 minuten hinkte WVV'34 ogenschijnlijk op twee gedachten. Het goede spel daarvoor was gesmolten als sneeuw voor de zon en het leek alsof er angst in de ploeg was geslopen. Van meet af aan lieten de groen gelen het in grote getale opgekomen publiek zien dat ze er nog in geloofden. Al in de vierde minuut lag er een stuiterende bal achter de Hengelose defensie. Middenvelder Wouter Roescher was er als de kippen bij en kopte de bal vanaf het hoogste punt over de uitkomende keeper. Kort daarop viel een sublieme voorzet van Hamoudi Jaafil op het hoofd van Gijs Pierik die de bal vervolgens bijzonder fraai binnenkopte. WVV'34 leek ontketend! Voor rust viel ook nog de 3-0, Gijs Pierik werd diep gestuurd en wist de inlopende Mahmoud Jaafil te bereiken. Hij bedacht zich geen moment en knalde de bal vanaf rand 16 hard binnen. Toen Hamoudi Jaafil de bal heerlijk in de lange hoek krulde na 50 minuten dacht iedereen langs de lijn dat het een walk over zou worden. Niets was minder waar, want Hengelo bracht een oudgediende binnen de lijnen. Het was  doelman Hofhuis die reeds in een lager elftal speelde. Danny Hofhuis, voormalig doelman van het eerste werd na rust uit Hengelo opgehaald en mocht gelijk invallen.

Deze doelman was niet de minste. Een imposante verschijning van zo'n 2 meter hield zijn ploeg regelmatig op de been. Hieropvolgend kregen de blauwhemden ook nog enkele kansen maar tot scoren kwamen beide ploegen niet meer in de reguliere speeltijd en verlenging die hierop volgde. Beide ploegen kregen last van pijntjes en vermoeidheid, waarop strafschoppen uitsluitsel moesten geven.
Het doemscenario volgde voor de thuisploeg. Van de drie strafschoppen die ze mochten nemen, werd er geen één geraakt. Zowel Remi Leferink, aanvoerder Wouter Roescher als Jos ter Huurne zagen hun inzet gekeerd worden door de eerder genoemde doelman Danny Hofhuis, die zich ontpopte tot de held van Hengelo.
Bij WVV'34 was de deceptie groot, gevolg is namelijk geen wedstrijd tegen Losser, maar einde seizoen. Volgend jaar zal het uitkomen in de 4e klasse.

KLIK HIER VOOR EEN VIDEO VAN DE STRAFSCHOPPENSERIE. HIERONDER DE FOTO'S.