Inspiratieloos WVV´34 thuis onderuit tegen Suryoye

WVV´34 moet nu echt op gaan passen en een driepunter gaan pakken, anders komt het degradatiespook steeds dichterbij. De laatste en enige overwinning van dit seizoen dateert alweer van 18 september thuis tegen DSVD (2-1), alweer ruim 6 maanden geleden. Ook vandaag was het niet bij machte de tegenstander onder druk te zetten. Het was veelal 'hotseknotsbegoniavoetbal', zoals ook meedere malen aan de kant te horen was. Legio fouten van beide ploegen waaruit sommige gevaarlijke momenten uit voort kwamen. De enige echte grote Hengeveldse kans was al na enkele minuten voor Tom ten Breteler, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Wat vooral opviel was dat er weinig lijn te bekennen was in het spel van beide ploegen. Enkele keren achterin rondspelen werd telkens gevolgd door lange halen naar voren. Met de flegmatieke buitenspelers Hamoudi en Mahmoud Jaafil leverde dit weinig succes op voor de groengelen.

Na rust kwam WVV'34 anders uit de kleedkamer dan dat het erin ging. Meer strijd werd in het spel gelegd, waardoor de Hengeveldse supporters weer hoop kregen op een driepunter. Met het inbrengen van middenvelder Gijs Pierik na een uur spelen leek WVV'34 de juiste kaarten in handen te hebben. In de 65e minuut meende WVV'34 recht te hebben op een penalty, maar de scheidsrechter leek voordeel te geven. Deze hieropvolgende kans leverde echter niets op. Een minuut later was de grootste kans voor Bas Assink. Oog in oog met de Enschedese doelman schoot hij hoog naast het doel. Suryoye zat niet te wachten op een gelijkspel of nederlaag en rechtte de rug. Het had in de gaten waar vandaag de zwakke plek lag bij WVV'34 dit was op de backpositie. Met een mooie steekbal werd in de 78e minuut linksbuiten Brian Hanna dan ook gelanceerd (foto hieronder) en één op één gezet met doelman Wouter Assink. Hanna faalde niet en schoof de bal onder Assink door.

De 0-1

Trainer Joost du Gardijn wist dat het iets moest doen en bracht er nog een aanvaller bij in, dit in de naam van Jesse Beukert. Suryoye trok zich terug op eigen helft en deed alles om tijd te rekken. Dit lukte en de gasten overleefden enkele levensgrote kansen in de 83e en 89e minuut, waaronder twee maal Hamoudi Jaafil, die het vizier vandaag niet op scherp had staan. In de 6 minuten blessuretijd die werd bijgetrokken kreeg WVV'34 nog enkele vrije trappen op randje 16, maar ook deze hadden niet het gewenste resultaat. WVV'34 laat dus opnieuw punten liggen en moet nog alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. Geluk voor WVV'34 was wel dat de concurrenten geen punten pakten (DSVD en AJC vrij, Oldenzaal en De Tubanters verloren ook). Hieronder enkele foto's.

Feest na de 0-1