Trés Chic Hengevelde Open: het allereerste open tennistoernooi in Hengevelde

Van 9 t/m 17 juli 2016 is in Hengevelde het officieel goedgekeurde door de KNLTB het Trés Chic Hengevelde Open. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van de Wegdamse TC (anno 1976) dat een open dubbel toernooi wordt georganiseerd, een toernooi ook voor niet-leden van de club. Een woordvoerder: "We zijn een gezellige club met een groeiend aantal leden, zowel jeugd als senioren. Steeds meer mensen gaan tennissen in Hengevelde. En, onze tennissers worden steeds beter. We zijn actief, spelen voor en najaarscompetities, we doen mee aan toernooien en organiseren voor de jeugd allerlei leuke activiteiten. Voor velen is tennis allang niet meer de 'tweede sport'. Ook voor de senioren is regelmatig wat te doen. Het enige dat ontbrak was nog een open toernooi." (Lees hieronder verder, opgeven kan nog)

"Nu geen deelnemers meer alleen afkomstig van de club, maar juist ook aanwas van buiten. Dat zorgt voor meer variatie in het spel, nog meer gezelligheid en kennismaking met onze club. We hebben ervoor gekozen het toernooi te organiseren voor onderdelen 4 t/m 8. Zo kan eenieder mee doen. Ook juist de 4 om zo toeschouwers mooie partijen van hoog niveau te bieden, kijken naar een dubbel in de 4 is prachtig. Spectaculair is dat vaak. 

De organisatie, allen tennissers, is een enthousiaste club die naast tennissen ook graag eea organiseert. Het wordt dan ook een mooi toernooi. We hebben goede sponsoring, lekkere (en bijzondere) hapjes en drankjes, een feestavond, mooie aankleding van banen etc. Etc. We proberen echt de eerste keer te knallen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door diverse sponsoren waaronder onze hoofdsponsor Tres Chic/So Nice/De Kolenbrander!

Het is op ons tenniscomplex 't Root, gelegen direct naast Kulturhus De Marke. Wij hebben drie banen (kunstgras), een beachtennisveld (wordt nu laatste hand aan gelegd) en een recent compleet vernieuwd clubhuis. Er kunnen 126 teams meedoen. Een aantal onderdelen zijn al vol met spelers uit de gehele regio, maar sommige onderdelen kunnen nog enkele teams gebruiken. Dit betreft met name de dames dubbel 5, heren dubbel 8 en gemengd dubbel (mix) 8.  Het is geweldig om te zien hoeveel mensen van buiten Hengevelde zich hebben opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij! Het belooft een mooi toernooi te worden.

Mocht u zelf niet kunnen meedoen, kom dan naar de tenniswedstrijden kijken. Het wordt zeker gezellig!"