Stef Mauritz en Gijs eindigden op tweede plek

Zaterdag 25 juni 2016 werd er door Hengelsport Federatie Rayon 1 Oost-Nederland de viswedstrijd voor jeugdkorpsen van 14 t/m 18 jaar (Cat. B.)  gehouden aan het Lateraalkanaal, locatie Leeghwaterlaan-Ootmarsumsestraat te Almelo.

Hengelaarsvereniging Het Simmetje uit Diepenheim (met een zeer jeugdig korps), werd vertegenwoordigd door: Jelmer Lammertink, Youri Wiltink en Hengeveldenaren Stef Wolters, Mauritz Leloux en Gijs Blanckenborg. Er werd gevist van 9.00 uur tot 12.00 uur.
Het korps van de Rietvoorn uit Holten wist deze morgen de 1e plaats op te eisen met 2980 gram. Op de 2e plaats eindigde Het Simmetje uit Diepenheim met 950 gram, 3e werd Ons Genoegen uit Nijverdal met 770 gram en op de 4e plaats eindigde Vios Enschede met 620 gram. Individueel behaalden de vissers Van Het Simmetje een 4e, 5e, 6e 9e en een 11e plaats. De vismorgen was geslaagd en na een frisdrank en een hapje te hebben genuttigd, ging iedere deelnemer aan het eind met een leuke prijs huiswaarts.

De vissers moesten zich melden rond 8.15 uur bij de fietsbrug aan het Lateraalkanaal. Nadat ieder korps zijn pleknummers had gekregen, werden de spullen gereed gemaakt voor de viswedstrijd. Het weer was redelijk met op het laatst een beetje regen.  Er werd door iedereen wel één of meerdere vissen gevangen.  In totaal werd er 5320 gram door 4 korpsen gevangen.

Mauritz Leloux

Gijs Blanckenborg

Stef Wolters