Opgeven tot zaterdag: De Wegdamnieuws Tour Poule

Op zaterdag 2 juli 2016 start de 103e Ronde van Frankrijk op Mont Saint-Michel, een rotseiland even buiten de Normandische kust, dat via een loopbrug met het vasteland is verbonden. Dus is er weer de jaarlijkse Wegdamnieuws Tour Poule! Tot 2 juli 14.00 uur kunt u meedoen! Vertel het snel verder aan je vrienden, want wie wordt de winnaar van dit jaar?

KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN

HOE WERKT HET:

20 RENNERS

Je stelt een team samen van exact 20 renners. Dit is een wijziging t.o.v. vorig jaar (toen je mocht kiezen tussen 16-20 renners).

Balans

Om iedere dag voldoende punten te pakken met je team, moet je een goede verdeling aanbrengen tussen klassementsrenners en renners die gaan voor een dagsucces (bv. sprinters).

Sprinters

Houd er rekening mee dat bij sprintetappes het parcours niet altijd helemaal vlak is. Het is daarom raadzaam om ook sprinters te selecteren die een heuvel over kunnen.

Tijdrit

Dit jaar staan er twee tijdritten op het programma. Het kan interessant zijn om een pure tijdrijder in je team te hebben.

Dark horse

Een dark horse is een renner die de publieke opinie over het hoofd ziet, de verrassing, het pareltje, dé renner waarmee jij het verschil gaat maken.

Teampunten

Als een renner een etappe wint, dan verdienen zijn ploeggenoten ook teampunten (10 punten). Het selecteren van 1 of 2 knechten kan dus een goede investering zijn.

Kopman