Gehavend WVV’34 verliest in Duiven: 3-1

WVV´34 heeft vanmiddag de wedstrijd in het verre Duiven tegen DVV met 3-1 verloren. Bas Assink scoorde voor de Hengeveldenaren. Nog nooit eerder speelde WVV'34 vanaf het begin in deze formatie, hetgeen te maken had met de vele schorsingen (Wouter Assink, Justin Alferink en Wouter Horstink) en blessures (Joost ten Heggeler, Rob Pierik, Stan Aarnink en Niels Spekreijse). Dit was voor anderen dan weer goed nieuws, want zij konden hun kwaliteiten vanaf het begin laten zien. Dit kwam er bij vrijwel geen enkele speler uit.

Gijs Pierik was één van de weinigen die wel zijn eigen niveau haalde. Hij kon echter in zijn eentje niet voorkomen dat de verschillende linies elkaar niet wisten te bereiken en de bal zeer moeilijk kon worden rondgespeeld. Tevens waren veel 'tweede ballen' niet voor de Hengeveldenaren. Al binnen één minuut lag de bal ook al achter Niels Pierik. Na een rommelige aanval werd de bal door Gijs Brummelhuis ongelukkig klaargelegd voor een Duivense aanvaller. Hij liet deze buitenkans niet onbenut en zo liep WVV'34 al gelijk achter de feiten aan: 1-0. Daarna leek het een hele moeilijke middag te gaan worden voor de ploeg van Joost du Gardijn. DVV bleef in het eerste half uur aandringen en kreeg diverse kansen. In de 29e minuut kwamen ze ook goed door via links, waarop de bal via de paal voor het doel belandde. In de rebound was DVV echter scherper en kon het de marge verdubbelen.

Gijs Brummelhuis

Toch gaf WVV'34 zich nog niet gewonnen. Het was in de 32e minuut Tom ten Breteler met een fraaie actie op rechts die de bal bij Bas Assink kreeg. Met wat geluk schoof hij de bal onder de Duivense doelman door: 1-2.

De voorbereidende actie van Tom ten Breteler...

Bas Assink schuift de bal onder de doelman door: 2-1

Vlak voor rust kreeg Gijs Pierik nog de kans op de gelijkmaker, maar hij kwam een teenlengte tekort om de 2-2 binnen te tikken.
Na rust kon WVV’34 de lijn van vlak voor rust niet doortrekken. De aanvallers konden geen vuist maken en in de moed der wanhoop strooide Remi Leferink keer op keer met de lange bal. Helaas voor Joost du Gardijn en zijn mannen viel de bal niet goed en was het in de 77e minuut de 3-1 die aan alle hoop een eind maakte. Miscommunicatie tussen Niels Pierik en Remi Leferink zorgde ervoor dat een Duivense speler alle tijd had om uit te halen in de 16 meter. Een onverwoestbaar schot volgde, 3-1 voor de thuisploeg.

Hylke Kiezenbrink maakte zijn rentree in WVV'34 1

Joost du Gardijn bracht Hylke Kiezenbrink nog in de ploeg welke goed inviel, maar tot grote kansen kwam het niet meer.
Door de nederlaag wordt de doelstelling (top vijf klassering) een moeilijk verhaal. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat het vier punten achter op PAX en één op TRIAS en Lochem. WVV’34 speelt volgende week uit tegen Westervoort en de laatste speelronde thuis tegen Witkampers.

Frustratie bij WVV'34. De scheidsrechter was zeker niet op de hand van de Hengeveldenaren

De 3-1 is een feit, DVV weet dat de punten binnen zijn