Pittige buien tijdens rolstoelvierdaagse door Hengevelde

De eerste twee dagen van de Twentse Rolstoelvierdaagse zitten erop en vandaag kwam de rit door Hengevelde. 

(KLIK HIER VOOR ENKELE FOTO’S)

“Het was wel nat vandaag in Hengevelde haha! En dan moet je wel door, regen pak aan en gaan met die banaan! Enkel rond 11 uur hebben we even stil gestaan, en nu dan even’ aldus één van de deelnemers.

Martina Caliskan, Bestuurslid PR & Sponsoring Rolstoel4Daagse: ”Vanmorgen beloofde het een mooie dag te worden. De zon liet zich zien en iedereen was optimistisch. Toen alle deelnemers onderweg waren kwam er een flinke bui en de deelnemers die net onderweg waren probeerden onder de carport van mensen of in de schuren van boeren te schuilen.Wederom weer veel pechgevallen gehad:

Gelukkig loste onze man met de materiaalwagen alles op (sponsor: Kersten). Door de goede hulp hebben we geen uitvallers gehad en kon iedereen weer de weg op.

Op de 70km waren een aantal pijlen weggewaaid. Gelukkig waren de mannen van het parcoursteam snel ter plaatse en kon het snel opgelost worden. De deelnemers hebben hier bijna geen last van gehad.

Tussendoor veel regen en onweersbuien gehad. De deelnemers moesten bij sommige rustposten wachten totdat de onweersbuien weg waren getrokken, dit ivm de veiligheid. De stemmingen waren verdeeld. De meeste mensen waren nog wel optimistisch, maar na de zoveelste regenbui zag je bij sommige mensen ook al wel dat ze er klaar mee waren.

163 rolstoelers namen deel aan de 28e editie van de vierdaagse. Het weer was voor sommigen een spelbreker, enkele deelnemers die zich hadden ingeschreven kwamen niet opdagen. Der route van vandaag ging via Hengevelde naar Lochem, Neede, Hengevelde en Ambt Delden. Afsluitend wordt in Sporthal De Reiger bingo gehouden. Ook is dan de trekking van de ‘Wibo-loterij’. Voorafgaand aan de Rolstoelvierdaagse zijn hiervoor loten verkocht.

De Twentse Rolstoelvierdaagse is de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes van Nederland. De organisatie is in handen van de Stichting Twentse Sportbelangen. Het randprogramma wordt echter verzorgd door Stichting de Wibo’s. Deze stichting zet zich al ruim 25 jaar in voor de rolstoelvierdaagse. Van inschrijving tot inhuldiging, van ontbijt in de ochtend tot spelshows in de avond: alles wordt tot in de puntjes door de Wibo’s verzorgd.

Donderdag rollen de wheelers via Ambt Delden naar Goor, Markelo, Rijssen, Enter en Holten. Een zware dag, want de deelnemers gaan de Holterberg op. Afsluitend is er een barbecue in sporthal De Reiger en is er muziek van The Pianohouse.

Op de slotdag voert de route via Hengelo, Deurningen, Rossum, Saasveld, Borne en Ambt Delden. Op de slotdag starten de deelnemers eerder, zodat zij op tijd terug zijn voor het défilé, door het centurm van Delden. De deelnemers vertrekken hiervoor om 15.15 uur bij ‘t Hoogspel.

Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de ‘Helden van Delden’ bij Sporthal De Reiger. Afsluitend is er een afterparty, niet-rolstoelers zijn ook welkom.