Minder deelname rolstoelvierdaagse, morgen door Hengevelde

De 28e Rolstoelvierdaagse van Twente is vanmorgen weer van start gegaan. Op woensdag 29 juli 2015 komt de rolstoelvierdaagse weer door Hengevelde De deelname is minder dan afgelopen jaren. De organisatie telde 145 inschrijvingen tegenover 200 in de vorige editie. Het slechte weer is voor velen een reden om niet in de rolstoel door de regio te rijden. De rolstoelers kunnen kiezen om vier dagen achtereen afstanden af te leggen die variëren van 15 tot en met 70 kilometer.

Op maandagavond 27 juli is de Twentse Rolstoelvierdaagse van start gegaan met het criterium in het centrum van Delden. Om 19.30 uur streden de sporters in een aankoppelbike om het Nederlands Kampioenschap en om 20.30 uur gingen de deelnemers aan de halve marathon voor de sporters met een vastframe van start.

Ron Koster uit Enschede bleek bij het Nederlands Kampioenschap aankoppelbike de sterkste en legde de acht rondes af in een tijd van 30 minuten en 17 seconden. Ed Roesters uit Helmond werd tweede op vier seconden achterstand. Het brons ging naar Bennie Bouwhuis in een tijd van 33.40. Bij de halve marathon vastframe werd Roel Bruijn uit Alphen aan den Rijn de winnaar.