Derby tegen Bon Boys begint met opening tribune

Zondag speelt WVV’34 thuis tegen de Bon Boys uit Haaksbergen. In de vorige wedstrijd moest WVV’34 de 2-0 voorsprong in de laatste minuten uit handen geven nadat Bon Boys in de 80e minuut een strafschop miste. Het was hectisch in de laatste 10 minuten. Voorafgaand aan de derby is er de opening van de tribune om 13.15 uur, de start is het maken van een foto van onze jongste pupillen, de E- en F-jeugd, samen met het eerste elftal. Tijdens de opkomst van de spelers zal er ook een belangrijke rol weggelegd zijn voor deze pupillen. Vervolgens wordt de tribune officieel in gebruik alvorens de wedstrijd WVV’34 – Bon Boys om 14.00 uur begint.
Na afloop van de wedstrijd worden alle supporters harte uitgenodigd in de prachtige vernieuwde kantine. Op naar de wedstrijd,afgelopen zondag wonnen jullie van het sterke en hoger geklasseerde RKZVC, is dat het begin van een mooi competitieslot waar de 3e periode nog in zicht is en je nog 3 van de 4 wedstrijden thuis speelt? Joost du Gardijn:

“Dat is hopelijk het geval inderdaad. Na een slecht paasweekend met maar 1 punt uit twee wedstrijden moesten we ons revancheren en dat hebben we zondag bij RKZVC gedaan. Omdat de nummers 3,4 en 6 ook wonnen was dit een must en blijft het spannend tot de laatste speeldag wie er de nacompetitie in mag”.

Morgen staat de derby tegen Bon Boys weer op het programma, ik denk dat je van de heenwedstrijd nog weleens wakker wordt, na 80 minuten sta je nog met 2-0 voor en na het laatste fluitsignaal staat er een 3-2 nederlaag op het bord wat ging er toen mis?
Nu ik onlangs een filmpje zag over een wedstrijd in Japan op het hoogste nivo waarbij een team met 0-3 voor stond in de 85e minuut en toch verloor met 4-3 na 96 minuten zie je maar dat overal alles mogelijk is ! Als speler heb ik het zelf ook wel eens meegemaakt om een voorsprong vlak voor tijd toch nog weg te geven. Dit overkomt iedereen wel eens en is dan een ongrijpbaar iets. Wat er toen mis ging is dat we de bal niet lang konden vasthouden in die slotfase en dat we vervolgens achteruit gingen lopen. Doordat we gingen verdedigen op onze eigen strafschopgebied werden de kansen van Bon.Boys toen steeds groter.

Bon Boys mist in de 80e minuut nog een strafschop

Tijd voor revanche, wat verwacht je voor een wedstrijd eigenlijk is winst het enige wat telt?
Ja in deze fase telt alleen de winst. Ik verwacht een echte derby zondag en veel strijd op het veld op een goede, gezonde en fanatieke manier.

Is een eventuele nacompetitie een toetje voor jullie?
Jazeker. Nu je bijna het hele seizoen rond de 4e en 5e plek staat dan weet je dat je aan het einde mee gaat doen om de prijzen, mits je nog iets kan stijgen. De onderlinge verschillen tussen AZC, Varsseveld, Gendringen, wij en ook Bon.Boys zijn erg klein, dus spannend zal het blijven. Voor het seizoen was de doelstelling om de komende jaren een stabiele derdeklasser te worden. Dit is in ieder geval in dit seizoen al gelukt, maar nu je vlak voor het einde zelfs 5e staan en er valt meer te halen, dan zullen we daar voor strijden.

De resultaten van jullie zijn met name tegen de top vijf erg goed, tegen het bijna ongenaakbare en koploper Vorden pakten jullie zelfs vier punten is daar een verklaring voor?
Wij hebben van de eerste 4 ploegen op de huidige ranglijst niet verloren zelfs ! Alleen uit bij Vorden en uit bij Varsseveld speelden we gelijk. Dit geeft ook gelijk aan tegen wie we dus de 6 nederlagen geleden hebben en overige 4 gelijke spelen….. Hiervan is mijn ploeg zich ook terdege bewust dat dit anders moet, zeker nu het er in de eindfase van de competitie om gaat of je nog een prijs kan pakken of niet. Aangezien we wel van de nummers 6 en 7 (Bon.Boys) en 8 verloren hebben, wordt het tijd dat we dat zondag dus anders hebben gedaan om ca. 16.00 uur.

Waarin zijn jullie als team in de loop van het seizoen gegroeid en wat was de wedstrijd waarin alle trainingsvormen op zijn plaats viel?
Ik denk dat wij zowel individueel en als team gegroeid zijn in een paar aspecten. Een aantal jonge jongens speelt alle wedstrijden en worden steeds beter in wat ze doen. Als team hebben we onder andere stappen gemaakt in de organisatie op het veld en in het druk zetten op de tegenstander. Een wedstrijd waarin dit alles min of meer samen kwam was uit tegen Vorden en thuis tegen Varsseveld.

Kun je vier wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie, in je eerste jaar bij WVV’34,  met een tevreden gevoel terugkijken?
Op dit moment staan we 5e en dat is prima, maar zoals eerder gezegd denk ik dat iedereen nog iets hoger wil op de ranglijst. Mochten we dat niet redden dan zal allereerst een slechter gevoel aanwezig zijn omdat je dichtbij bent, maar daarna zal denk ik tevredenheid over het jaar naar boven komen.

Je bent ook volgend seizoen trainer bij WVV’34 het bevalt je dus goed, is er een verschil van werken tussen clubs uit kleinere gemeenschappen en clubs uit de tussen haakjes grote stad?
Ja het bevalt erg goed. Een groot verschil is de binding binnen de selectie, maar ook met de andere leden. Die binding is veel groter hier en dat is erg prettig om mee te maken en om bij WVV’34 te werken.

De wedstrijd op sportpark Rupert’s Erve begint om 14.00 uur. Scheidsrechter is dhr. Mulder.