Na 16 jaar weer de derby Bon Boys – WVV’34

Een wedstrijd met een geschiedenis. Illustere namen als Gerrit Plas, Joop Surink en Tonnie Waanders, trainers die bij beide clubs gewerkt hebben . Voor de selectie van nu zijn het louter namen. De verhalen van ergens in de jaren 80 zullen weer naar boven gaan komen: Bon-Boys had nog 1 punt nodig voor de titel en WVV’34 stond op- voorsprong in de slotfase. Dit moest volgens de helft van het team rechtgetrokken worden waar vervolgens menig woord over is gevallen naderhand. Een uit de hand gelopen wedstrijd op sportpark de Greune met scheidsrechter Piano uit Enschede en de huidige voorzitter Jan de Witte in de spits. Maar wie herinnerd zich nog de laatste ontmoeting in de competitie tussen beide eerste elftallen? Wat was de uitslag? (reacties naar redactie@wegdamnieuws.nl

Tevens komt de wedstrijd om een andere reden in een bijzonder daglicht ter staan! De succesvolste trainer van de groen-gelen, Jeroen Kiepman, zal volgend seizoen de groen-roden van oefenstof voorzien. Hoe staat de selectie ervoor volgens trainer Joost du Gardijn? "Gisteren hadden we twee zieken met Mahmoud Jaafil en Joost ten Heggeler. Gijs Pierik is terug van zijn schorsing. De derby leeft, dat hoor ik van alle kanten en dat is mooi! We zetten in op een mooi eind van de eerste competitiehelft met hopelijk drie punten in deze derby!"

WVV al vijf wedstrijden achter elkaar ongeslagen waaronder een gelijkspel tegen de sterke koploper Vorden, kun je als trainer dan tot nu toe tevreden zijn of had er stiekem wel meer ingezeten?

"We hebben een goede serie neergezet met 11 punten uit 5 wedstrijden, maar we zijn niet tevreden daarmee. Zowel uit bij Vorden als uit bij AD’69 eindigde het in een gelijkspel, waar een overwinning gehaald had kunnen worden. Daarnaast moet ik wel zeggen dat we thuis tegen RKZVC in de 1ehelft bijna niets in te brengen hadden, maar dat we met een veel betere 2e helft vanuit een achterstand toch de wedstrijd naar ons toe trokken en drie punten haalden. Als ik naar ons spel kijk dan wisselen we hele goede fases af met fases waarin we te snel balverlies hebben. Dat kan stukken beter en daar werken we aan".

Voor de competitie zei je “we willen een stabiele 3e klasser worden”. Nu je alle tegenstanders op Bon Boys na bent tegen gekomen, zit er dan niet meer in?
"Als sporter wil je altijd meer. Je gaat de wedstrijden tenslotte in om te winnen. Realistisch is echter dat we nu een mooie positie innemen met de 4e plek en als we dat zo houden, dan doen we het goed. Ik vind dat we pas richting het einde van de competitie moet gaan kijken waar we ons op gaan richten. In deze derde klasse ligt het niveau van de clubs heel dicht bij elkaar en als wij zorgen dat wij vaker bij de betere ploegen horen, dan blijf je bovenin meedraaien en dat is wat iedereen natuurlijk wil".

Zondag is de derby tegen Bon Boys, leeft dat nog extra binnen de club of wordt het daar gezien als één van de zovele wedstrijden?
"Dat leeft zeker. Eibergen en Bon.Boys zijn in 3C de clubs die het dichtst bij zijn, dus spreek je daar van derby’s. Haaksbergen – Hengevelde is ca. 10 kilometer en spelers kennen elkaar onderling. Dat geeft altijd iets extra’s aan dat soort wedstrijden. Hopelijk wordt de wedstrijd zondag goed bezocht en komt er nog meer derbysfeer. Dat is voor iedereen het leukst. Wij hebben 2 spelers uit Haaksbergen in onze groep, dus hopelijk kunnen zij de komende tijd lachend door Haaksbergen gaan".

Bon Boys doet het als debutant/promovendus goed tot nu toe, wat weet je van ze en wat verwacht je voor een wedstrijd?
"Zij doen het inderdaad goed, behalen heel wat punten en staan dan ook kort achter ons momenteel. Ze zullen dat gat willen verkleinen uiteraard. Ik weet van Bon.Boys dat ze een redelijk jong team hebben. Ze willen graag voetballende oplossingen zoeken in balbezit en dat spreekt mij zeker aan. Op het kunstgrasveld bij Bon.Boys levert dat hopelijk een aantrekkelijk duel op".

Alleen de eerste uitwedstrijd van het seizoen bij AZC werd overtuigend met 1-5 gewonnen en thuis wordt, op de eerste wedstrijd tegen Reunie na, alles met winst afgesloten. Is dat toeval of is de ploeg in uitwedstrijden wat angstiger?
"Nee, dat is geen toeval. Thuis zijn wij sterker dan in uitwedstrijden, maar dat zijn bijna alle ploegen. Zoals al in dit stuk vermeld hadden we meer overwinningen in uitwedstrijden kunnen halen (bij Vorden en AD), maar dat is ons dus nog niet gelukt. Zondag gaan we voor een nieuwe poging".

Hoe is het jezelf de 1e seizoenshelft bevallen bij WVV’34 en is er al gesproken over een eventuele verlenging?
"Het bevalt mij goed. Het is soms een ontdekkingsreis richting clubs waar ik nog nooit geweest was en waarvan ik op voorhand ook weinig wist. Maar het is erg leuk, je komt bij leuke clubs en we spelen vaak leuke wedstrijden. De beleving bij de uitwedstrijd bij Vorden leverde voor het vele publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd op en zo wonnen we bij AZC in een mooie ambiance. Ik hoop dat dit zondag in Haaksbergen ook zo is. Het zou verder mooi zijn als mensen niet gaan kiezen om thuis te blijven om PSV – FC Twente te gaan kijken, maar in ieder geval eerst bij ons langs de lijn gaan staan. Voor veel publiek spelen is en blijft voor de spelers het leukste. Ik weet al dat ons 2e elftal ons aan komt moedigen, want zij hebben al winterstop. Dat zijn leuk initiatieven bij een uitwedstrijd in de buurt. Verder hebben WVV’34 en ik onlangs een evaluatie gehad over de samenwerking. Als je net nieuw bent ( we zijn tenslotte net 4 maanden met elkaar bezig ) zijn er altijd wat dingen waar je als trainer tegen aan loopt, maar ook waar de spelers en club tegen aanlopen m.b.t. de werkwijze van  een nieuwe trainer. Daar hebben we de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ zetten en gaan we met elkaar verder. We hadden bij aanvang van het contract al gekozen om minimaal 2 jaar met elkaar samen te gaan werken, dus dat gaan we dan ook doen".

Interview Joost du Gardijnwww.amateurvoetbaltwente.nl

14 december 14:00 |                 Bon Boys 1       -        WVV '34 1