Slimme actie politie Hof van Twente

Boontje komt om zijn loontje.

Op 11 december kregen wij een digitale aangifte binnen van diefstal van een fiets.
Aangeefster kwam naar aanleiding van deze aangifte vandaag op het politiebureau en vertelde dat haar fiets werd aangeboden op marktplaats.
Hierop werd, omdat daar op dat moment ruimte voor was, een plan gesmeed voor directe actie. Aangeefster heeft gebeld met de aanbieder van de fiets en gezegd dat ze interesse had in de fiets en deze eerst even wilde bekijken. Ze heeft gevraagd of het goed was als haar vader langs kwam om de fiets te bekijken en of er een proefritje op gemaakt mocht worden alvorens de koop gesloten werd. Dit bleek geen probleem.
Hierop werd vanmiddag een afspraak gemaakt in Apeldoorn achter het station.
Onze collega, een vaderlijk type is vervolgens met een van onze servicemedewerksters afgereisd naar Apeldoorn.
Op de afgesproken plek vond het treffen plaats en reed 'pa' een proefritje op de fiets. Hij constateerde dat de fiets aan alle specifieke kenmerken, genoemd in de aangifte, voldeed en dit inderdaad de fiets betrof van aangeefster.
Na het ritje werd de aanbieder dan ook aangehouden ter zake heling. De verdachte werd overgebracht naar het bureau te Apeldoorn. Die fiets werd weer meegenomen naar Goor waar wij de fiets en blijde aangeefster konden herenigen.