OM laat agressieve hond inslapen

De hond die afgelopen een 6 jarig meisje ernstig verwondde heeft op bevel van het openbaar ministerie  een injectie gekregen. Het dier dat afgelopen week in beslag werd genomen had al gemuilkorfd moeten zijn De hond dat de  6-jarige Evelina uit Diepenheim tot bloedens toe aanviel, is één keer eerder betrokken geweest bij een bijtincident. De hond werd vorige week woensdag al in beslag genomen door de politie en is door een specialist onderzocht. De officier van justitie heeft vervolgens besloten dat het beest afgemaakt moest worden.

Het meisje wil een rondje gaan fietsen om een weiland naast haar ouderlijk huis, zoals ze wel vaker doet. Haar moeder Marita vindt het goed. Vanaf het huis is er goed zicht op haar route. Plots hoort Marita een harde schreeuw. "Ik heb de fiets van mijn zoon gepakt en ben op het geluid afgegaan. Evelina kwam met een bloedend been op mij afgerend."

De moeder van het slachtoffertje op Facebook:"Vandaag is DIE hond officieel laten geslapen. Nu wachten voor officieel justitie voor het rest. Pfff, kunnen wij zonder spanning naar brievenbus lopen. Alleen om te denken omdat ik die hond al waker had gezien juist bij onze oprit staan... kippenvel!"