Gevonden en verloren voorwerpen melden

Een gevonden voorwerp of fiets moet u weer bij de eigenaar terug brengen. Weet u wie dit is, dan kunt u dat zelf regelen. Weet u niet wie de eigenaar is, dan kunt u zich bij de gemeente, waar u het voorwerp of de fiets gevonden heeft, melden. De gemeente registreert uw melding in de lijst van gevonden voorwerpen.

Sleutels lijken op elkaar en worden niet geregistreerd. Voorwerpen met een waarde van minder dan € 450,-- worden drie maanden bewaard. Voorwerpen die meer waard zijn worden een jaar bewaard. Indien u na afloop van deze termijn eigenaar wilt worden kunt u dat bij de melding doorgeven.

Als u een gevonden voorwerp zelf wilt bewaren moet u het ook onderhouden zodat het in dezelfde staat blijft. Als de rechtmatige eigenaar zich meldt, dan is hij verplicht eventuele onderhoudskosten en kosten voor de opsporing van de eigenaar binnen een maand te vergoeden.

Heeft u een voorwerp verloren?

Heeft u een voorwerp of fiets verloren, dan kunt u hiervan een melding doen bij de gemeente waar u het voorwerp of de fiets verloren heeft. De lijst van verloren voorwerpen van de gemeente kunt u raadplegen als u iets verloren heeft.

Sleutels lijken op elkaar en worden niet geregistreerd. Als een voorwerp of de fiets wordt gevonden dat overeenkomt met de beschrijving van uw verloren voorwerp of fiets, dan wordt u door de gemeente uitgenodigd het voorwerp of de fiets te komen bekijken. Komt u dan met uw legitimatiebewijs naar het gemeentehuis in Goor. Gemiddeld 2 x per jaar wordt er door de gemeente Hof van Twente een fietskijkdag georganiseerd. Houdt u hiervoor het Hofweekblad en de website in de gaten.

Indien het verloren voorwerp uw reisdocument of rijbewijs betreft dan moet u dit ook melden bij de gemeente

Melden

Een melding voor een gevonden of verloren voorwerp kunt u online doen via het aangifteformulier gevonden voorwerp of het aangifteformulier verloren voorwerp

Uw melding kunt u ook telefonisch doorgeven via 0547 - 85 85 85.