Informatieavond over alcohol- en drugsgebruik jongeren Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente houdt op donderdag 12 mei een informatieavond over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in de Hof van Twente. “Regelmatig lezen we in de krant dat het gebruik van alcohol en drugs onder jongeren toeneemt. De leeftijd waarop ze hiermee gaan experimenteren, wordt ook steeds lager. Precieze informatie over het gebruik onder jongeren hebben we niet, want het gebruik kan niet worden geregistreerd”, zo staat te lezen op de gemeentewebsite.

Op de informatieavond wordt behandeld hoe alcohol- en drugsgebruik herkend kunnen worden, hoe hier een gesprek over kan worden aangeknoopt en wat ouders kunnen doen met vermoedens van alcohol- of drugsgebruik. “Ouder spelen een belangrijke rol in het proces, al is het alleen al door het onderwerp bespreekbaar te maken. Uit onderzoeken blijkt dat het gebruik van alcohol en drugs op jonge leeftijd negatieve gevolgen heeft voor de hersenontwikkeling. Dit staat nog los van het feit dat ook verslaving op de loer ligt, met alle gevolgen van dien.”

De informatieavond vindt plaats op 12 mei 2016 van 20.00 tot 22.00 uur in de Reggehof in Goor. “De inhoudelijke onderwerpen worden afgewisseld met meer ‘luchtige’ programmaonderdelen, zodat het een aantrekkelijke avond wordt. Tijdens de avond komen onder andere mensen van Tactus verslavingszorg, de politie Hof van Twente en een kinderarts aan het woord. Na afloop hebben de bezoekers in de foyer gelegenheid om te praten met andere ouders of met de aanwezige deskundigen.”

Mensen die bij de avond aanwezig willen zijn kunnen zich via deze link (klik) aanmelden. “Aanmelden kan tot en met 5 mei. Indien blijkt dat de belangstelling groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, organiseren wij een tweede avond.”