Themadag over het platteland bij Assink met o.a. Ben Eshuis

Op donderdag 26 februari a.s. organiseert CDA Hof van Twente een themadag over de toekomst van het platteland, onder andere bij Assink in Hengevelde. De ontwikkelingen in de landbouw, de behoefte aan versterking van de digitale en fysieke infrastructuur op het platteland en behoud van de leefbaarheid van buurtschappen en kernen, vragen een actieve inzet van provincie en gemeente. Op de themadag staan deze onderwerpen centraal. ’s Middags worden werkbezoeken gebracht aan de succesvolle buurtschool in Azelo en het nieuwe zorgcentrum St. Elisabeth in Delden. Bij de werkbezoeken zijn huidig gedeputeerden Hester Maij en Eddy van Hijum en kandidaat Ben Eshuis aanwezig, alsmede lokale politici van het CDA.

Doel van de werkbezoeken is te horen hoe provinciaal beleid in de komende jaren het beste kan bijdragen aan een goede toekomst van het platteland.

’s Avonds gaan Hester Maij, Ben Eshuis en Eerste Kamerlid Anne Flierman bij Zalencentrum Assink in Hengevelde in gesprek met de kiezer. Ook hier staat de toekomst van het platteland centraal.

In drie debatronden zal ingegaan worden op de toekomst van de landbouw, het versterken van de digitale en fysieke infrastructuur en de voorzieningen in buurten en kernen.

Het programma van de themadag is als volgt:

* 15.00 – 16.15 uur: Werkbezoek school en buurtcentrum Azelo;

Onderwerpen: leefbaarheid in kleine buurtschappen; succes van kleine scholen.

* 16.30 – 17.45 uur: Werkbezoek aan nieuwe St. Elisabeth (Carint) in Delden; Onderwerpen: inspelen op vergrijzing: woonbehoefte, zorgbehoefte ouderen, maatschappelijke visie ouderen.

* 20.00 uur: Themabijeenkomst Plattelandsontwikkeling Assink Hengevelde.