zaterdag 24 maart 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

In totaal twee Hengeveldenaren nemen de komende vier jaar plaats in de nieuwe gemeenteraad Hof van Twente. Harry Scholten (CDA, 1709 stemmen) en Miriam Doeschot-Reuver (CDA 176 stemmen) krijgen een plekje in het Goorse gemeentehuis toebedeeld. Helemaal definitief is het officieel nog niet aangezien er op basis van voorkeursstemmen nog verschuivingen kunnen komen. Die kans is echter klein en daarom kan de redactie hen feliciteren. De drie andere Hengeveldse kandidaten Eric Raanhuis, Ben Eshuis en Frans Doeschot behaalden niet genoeg stemmen om toe te treden tot de raad. Indien het CDA met twee wethouders in het college komt, waar het wel naar uit ziet zal Hengeveldenaar Eric Raanhuis ook aanschuiven.

Heel stemgerechtigd Nederland kon woensdag naar de stembus, zo ook in de Hof van Twente. Het CDA kreeg bij stembureau de Petrusschool, 1 van de twee Hengeveldse stembureau veruit de meeste stemmen (325). De VVD kon rekenen op 45 stemmen, PvdA 18, Gemeente Belangen 18,  D66 10, SP 8 en Groen Links 7.Ook voor wat betreft het landelijk referendum kon worden gestemd. 268 mensen stemden voor, 115 mensen tegen en 16 mensen leverden het formulier blanco in. 1 formulier was ongeldig ingevuld bij de Hengeveldse basisschool. Het CDA is met 9 zetels opnieuw de grootste partij in Hof van Twente. Woensdagavond rond 23.45 uur heeft burgemeester Ellen Nauta de voorlopige uitslag van de verkiezingen op zetelniveau gepresenteerd. De voorlopige uitslag luidt als volgt:

Morgen is het zo ver: de Gemeenteraadsverkiezingen! Tegelijkertijd vind er een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) plaats. Neem je stempas(sen) en je identiteitsbewijs mee, want zonder deze documenten mag je niet stemmen. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stemlokalen zijn te vinden op onderstaande locaties.

De sloopvoucherregeling van gemeente Hof van Twente is een succes: alleen al dit jaar zijn er meer dan 20 sloopvouchers aangevraagd. Een sloopvoucher kan worden aangevraagd voordat schuren gesloopt worden. De voucher kan onder andere ingezet worden voor de bouw van een woning of een groter bijgebouw. Een voucher is niet persoonsgebonden, waardoor deze ook verkocht kan worden. Doordat de voucher 10 jaar geldig is, is hiermee een goede manier gevonden om vraag en aanbod van sloop en nieuwbouw samen te brengen. Sloopvouchers hebben, in combinatie met de reeds bestaande rood voor rood regeling, ervoor gezorgd dat er de afgelopen jaren ruim 50.000m2 aan schuren is gesloopt.

De burgemeester heeft een belangrijke boodschap voor de burgers, zo maakte de gemeente Hof van Twente bekend op Facebook. Het filmpje is dan ook op de Facebookpagina van de gemeente te bekijken, klik HIERom het te zien.

44 jaar Höftemennekes

Het aftellen is begonnen

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Het kerkgebouw wordt overbodig?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Mensen worden eenzaam omdat ze muren bouwen in plaats van bruggen...

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren