Zeer bijzondere avond in Bentelo: Theatermonoloog Missie

Met trots kondigen we aan en tevens  nodigen u uit: Diepenheimer Harry Zandjans speelt vrijdag 17 maart in de kerk in Bentelo de theatermonoloog Missie.
Het verhaal gaat over Grégoire Vanneste, die als 17-jarige de keus maakt om missionaris te worden. Het is precies de keuze die nog steeds de leidraad van zijn leven is. Hij schakelt als missionaris tussen zijn werk, de gruwel van de oorlog in de Congo en zijn verwondering over het leven in het rijke Westen....

Maar hij laat ook z’n twijfels zien want missionaris zijn is allang niet meer het “zieltjes winnen”. Hij brengt geloof in al z’n vormen: hij is arts, psycholoog, leraar, legt wegen aan en is pater. Dat alles gebeurt in een cultuur die mijlenver afstaat van de beginwaarden van de Westerse wereld.

De monoloog is geschreven door David van Reybrouck naar aanleiding van zijn boek “Congo, een geschiedenis”, waarvoor hij vele litaratuurprijzen ontving. Voor de monoloog voerde hij gesprekken met vijftien missionarissen in Congo.
Na afloop gezellig napraten onder het genot van een drankje.

17-3-2017, 19.30 in de O.L. Vrouwekerk in Bentelo. € 5,00 Entreeprijs inclusief koffie of thee. Tip: neem een zitkussen mee...
We hopen dat u allen komt kijken want het is een interessante voorstelling!!
Organisatie door Werkgroep Beleving O.L. Vrouwekerk Bentelo
 
Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/believe.bentelo?hc_ref=NEWSFEED