Film kijken in de kerk in Bentelo en nagenieten in het buurtcafé

“Kussentje mee onder de arm en zorgen dat je vrijdagavond 18 november vanaf 19.00 uur binnen bent. Want dan gaan de deuren open van de Onze lieve Vrouwekerk in Bentelo, waar op groot doek de film ‘As it is Heaven’ gedraaid wordt”, is de tip van Peter Klaver. Hij spreekt namens het organiserende koor Be-Lieve. “Een film als deze, die zich deels in een Zweedse kerk afspeelt, gaat pas echt ‘leven’ in een ambiance als deze. De kerk, het interieur en het verhaal van de film… ze versterken elkaar enorm!” Voor de liefhebbers is er koffie en thee in de ‘foyer’ en natuurlijk verkopen leden van het koor popcorn in de pauze. “Wil je eens een andere filmbeleving, dan mag je dit niet missen. Om de entree, á € 3,50 hoef je ’t niet te laten. We rekenen op de komst van jong en oud en drinken na afloop, met z’n allen, graag gezellig een biertje in dorpscafé Spoolder aan de overkant.” Kijk op de FB-pagina van Be-lieve voor extra informatie.

Extra functie kerkgebouw
Het idee om een film te draaien in de kerk ontstond na een oproep van het kerkbestuur om mee te denken over alternatieve invulling en gebruik van het kerkgebouw. “We hebben al een paar jaar een enorm scherm met professionele beamer in onze kerk. Deze gebruiken we vooral tijdens bijzondere vieringen waarbij het versterken van de boodschap met beeld passend is. Denk aan een avondwake waar we mooie herinneringen aan de overleden delen op deze manier”, vertelt Klaver. “Toen iemand tijdens ons rondje ‘brainstormen’ riep: ‘laten we een indrukwekkende film draaien voor een breed publiek, was al snel iedereen enthousiast.”

Film met een boodschap
‘As it is in Heaven’ gaat over een beroemde dirigent die zich terugtrekt in zijn geboortedorp in Zweden. Hij wil even rust, maar als hij daar in aanraking komt met het koor, hervindt hij zijn liefde voor muziek. Hij brengt het niveau van het koor naar ongekende hoogte. De dirigent krijgt lof maar stuit ook op weerstand. De film is zeer bijzonder door de prachtige verhaallijnen en de muziek. De film verleidt tot nadenken over thema’s in ieders eigen leven. “Als je van mensen en van muziek houdt, is dit echt een film voor jou. Een prachtige illustratie van wat samen muziek maken en leven vanuit je hart kan bewerkstelligen.

Gezellig uitje
Film kijken in de kerk is volgens Be-Lieve vooral een gezellig uitje om met je gezin, familie, vrienden, buren of collega’s naartoe te gaan. De Onze Lieve Vrouwekerk vindt u aan de OLVstraat 3 in Bentelo. Inloop op 18 november vanaf 19.00 uur. Film: 19.30 – 22.00 uur (inclusief pauze). Aansluitend is er gelegenheid om iets te drinken bij café Spoolder tegenover de kerk. Kijk ook op https://www.facebook.com/believe.bentelo voor meer informatie.

Geschreven door, waarvoor dank:

Ellen te Riele
Mail-me-nu.nl, voor communicatieadvies, SEO (web)tekst en training