Rudy Exterkate uit Bentelo maakt spectaculaire beelden aanleg N18

Benteloër Rudy Exterkate heeft als hobby’s fotografie video en drone vliegen . Hoe komt dit nu samen bij de aanleg van veelbesproken N 18?  Rudy :” Wat doe ik met name, ik leg de route vast in onaangetaste situatie, en laat zien door middel van  virtuele beelden hoe het eruit komt te zien.  Daarnaast maak ik opnames van diverse ingrijpende veranderingen zoals het verdwijnen van huizen, boerderijen, bedrijven, bomen en bos. Daarna volg ik de aanleg van stap tot stap, grondwerk en aanleg en plaatsing van de kunstwerken zoals Rijkswaterstaat ze noemt, het zijn eigenlijk gewoon knooppunten, bruggen en viaducten. Deel 1 komt in Twentebreed, dat houdt in dat het vanavond vanaf 18 uur ieder uur wordt uitgezonden door de lokale tv zenders van Enschede, Almelo, Haaksbergen, Hengelo en  Borne. Dit is in heel Twente te zien - 600.000 mensen.

FILM DEEL 1 KLIK HIER

FILM DEEL 2 KLIK HIER
De aanleg van de nieuwe snelweg N18 van Enschede naar Groenlo werd onder de aandacht gebracht door mijn vader Johan Exterkate:

Na het een en ander aan info te hebben ingewonnen over dit nieuwe traject, wat de nodige impact heeft voor de regio Twente werd ook mijn aandacht gewekt. Aangezien mijn passies fotografie video en drone vliegen zijn, leek het mijn vader wel interessant om dit van dichterbij en van uit de lucht te kunnen bekijken. Op dat vlak lijken we veel op elkaar, ik vind eveneens fascinerend. Er vindt een ingrijpende verandering plaats in het Twentse landschap en de Achterhoek, dat alles voor de aanleg van een snelweg.
Op het moment dat ik hier verder over nadacht, had ik zoiets van: Waarom zou ik dit niet via social media gaan delen. Op deze wijze kan ieder die hier  bij betrokken is en interesse  heeft meekijken.

Zo gezegd zo gedaan, afgelopen maandag is de pagina op Facebook gelanceerd: "N18 Drone Projects". Sindsdien loopt het storm, inmiddels zitten we al aan de 500 likes. De video's worden ook gedeeld door het Haaksbergse RTV Sternet .
Het is wel een hele grote klus, maar ik zie het als een grote uitdaging. Zo wil ik een stukje historie vastleggen, hoe was het voor de aanleg zodat men in de toekomst terug kan blikken op die beelden hoe een en ander tot stand is gekomen.
Er staan inmiddels al een aantal filmpjes op de pagina "N18 Drone Projects" kan gaan vertellen wat er allemaal in te zien is, maar eigenlijk kun je het beste zelf even kijken.

Ik hoop bij deze jullie een beetje een inzicht te hebben gegeven wat ik doe, en zou jullie willen uitnodigen eens een kijkje te nemen op "N18 Drone Projects" Als je de Facebook pagina liked of je op het YouTube kanaal abonneert, zul je op de hoogte blijven van alle nieuwe video's".

Voor meer belden:

Facebook:
https://m.facebook.com/N18drone/

YouTube account: Rudy Exterkate.Video's zoeken op YouTube:

Titels beginnen altijd met:
N18 Drone Projects 

PS: Deel 1 komt in Twentebreed, dat houdt in dat het vanavond vanaf 18 uur ieder uur wordt uitgezonden door de lokale tv zenders van Enschede, Almelo, Haaksbergen, Hengelo en  Borne. Dit is in heel Twente te zien - 600.000 mensen.