Zomerevenement Bentelo – Outdoor Bentelo 2016 en 17e Internationale Motorspektakel

Van 28 juli tot en met 3 augustus zal Bentelo weer in de ban zijn van paarden, motoren en feest. Tijdens dit jaarlijkse evenement van PSV de Hagmolenruiters zullen dit jaar wederom de kringkampioenschappen van zowel pony’s als paarden verreden worden. Hiervoor heeft de familie Ten Dam in samenwerking met de families Pierik, Exterkate en Jannink hun grond aan de Slaghekkenweg ter beschikking gesteld. Deze locatie zorgt voor een mooie editie met veel spektakel. Dit jaar vindt het zomerevenement plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag in verband met de kringkampioenschappen. Deze dagen zullen honderden (internationale) topruiters en amazones strijden om een plaats voor de regiokampioenschappen en uiteraard de goedgevulde enveloppes. Donderdagavond 28 juli beginnen de paarden met springen in de klassen BB, B en L.
Vrijdagavond 29 juli zal er voor de pony’s dressuur aangevangen worden met de klassen Z1 en Z2. Bij de paarden zullen in de dressuur de klassen M1 t/m Z2 verreden worden en zullen ze springen in de klassen M t/m ZZ.

Op zaterdag 30 juli zullen voor de pony’s alle springrubrieken worden verreden. In de dressuur zullen de pony’s rijden in de klassen B t/m M2. De paarden zullen dressuur rijden in de klassen B t/m L2 en springen in de klassen B en L. Het nieuwe, gedraineerde en mooi aangeklede terrein zal zorgen voor topsport van de bovenste plank. Daarnaast is er een gezellig ingericht strodorp met vele gratis attracties voor de jeugd, zoals een draaimolen, springkussens, motoren en een zandbak. De toegang
is beide dagen gratis.

Op maandag zal de organisatie het hele terrein in één dag ombouwen van concoursterrein naar een motorcrossbaan met internationale allure. Dinsdag 2 augustus zal weer aangevangen worden met de motorcross voor de jeugd van 5 t/m 15 jaar. Gezien de vorige edities zullen deze getalenteerde rijders weer zorgen voor spektakel waarvoor veel animo is. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.mxbentelo.nl en toegang is ook deze dag gratis.
Het hoogtepunt van het zomerevenement is woensdag 3 augustus met het 17e Internationale Motorspektakel. Op een geheel vernieuwde baan zullen de rijders over twee manches uitmaken wie zich tot winnaar mag kronen. De organisatie heeft zich al verzekerd van de toezeggingen van een groot aantal internationale toppers. Na afloop zal onder kunstlicht tijdens een veelbelovende show het sportieve gedeelte van het motorspektakel afgesloten worden. Na afloop van de show zal er een gezellig feest zijn in de grote feesttent. Volg het ook op facebook.com/psvdehag