Privatiseringsproject ‘De Pol’ Bentelo

Het is zover: Stichting de Pol heeft groen licht op het grootste gedeelte van de investering die nodig is voor het privatiseren van de "zijkanten" van het terrein van de Pol. Ook al is nog niet alles tot in detail afgesproken, ze hebben wel groen licht op het grootste gedeelte van de investering die nodig is om de “zijkanten” van ons terrein aan te gaan pakken. Met de zijkanten bedoelen ze de tennisbanen, de pannakooi, het speelterreintje (Polletje Puk) samen met het beachhandbalveld. Al enkele jaren was het de bedoeling die te privatiseren. Daarvoor maakte de gemeente nu geld vrij om deze in goede staat over te kunnen nemen.

Voor wat betreft de pannakooi, daarin zullen we een andere kunstgrasmat gaan leggen, die multifunctioneel bespeelbaar wordt. Hiermee creëren we o.a. de mogelijkheid voor een 3e tennisveld. In het kader van multifunctionaliteit zullen we (voor onze eigen rekening) aan die kant van de Pol ook een basketbalpleintje en 2 jeu de boulebanen aanleggen. De tennisbanen nemen we ook over maar investeringen daarin schuiven we op, omdat de staat daarvan, op de afrastering na, nu nog in aanvaardbare staat is. Het beachhandbalveld wordt uitgebreid en eveneens multifunctioneel bespeelbaar. Straks kan er op ge- beachhanbald, beachvolleybald, beachtennist, beachbadmintont en gebeachvoetbald worden! Verder was het al een tijd de bedoeling om een goed onderkomen voor ons buitenmaterieel te maken, die investering is er ook één voor rekening van de Pol zelf. De vergunningen zijn aangevraagd, daar kunnen we ook op korte termijn beginnen. De plék voor het buitenmaterieel blijft overigens gehandhaafd, bij veld 2. In de toekomst mogen wij misschien ook de trainingen voor de touwtrekvereniging “De Hagmöllntrekkers” gaan huisvesten. Met die intentie, is ook rekening gehouden met de ruimte voor een touwtrektrainingsveld, bij de nieuw te bouwen opslag. 

Wat moet je je daarbij voorstellen?

Wij realiseren ons dat het nogal een verhaal is. Hoe dat er allemaal uit gaat zien kun je vanaf nu bekijken op een aantal plattegrondtekeningen die in de kantine zijn op gehangen. 15 Juni a.s. van 20:00-21:00 uur organiseren we een inloopavond, voor alle inwoners van Bentelo, om dan ook eventuele vragen te kunnen beantwoorden.

Wat kun jij doen?

Zoals Bentelo bij de aanleg van ons prachtige hoofdvoetbalveld al liet zien zijn we sterk in “samen tot iets moois komen”. Ook deze keer hebben we ieders hulp hard nodig! De offertes die zijn opgevraagd bevatten een hoop werkzaamheden die we prima zelf kunnen, als we maar mensen hebben. Daarom doen we opnieuw een beroep op jullie. Het gaat om allerlei werkzaamheden; straten, schilderen, opruimen, opperen en zo meer. Maar ook om de verzorging van de koffie en lunches op de “werkdagen”. Dus echt voor elk wat wils.