Structuurvisie Bentelo opgesteld

Voor Bentelo is een nieuwe structuurvisie opgesteld. In deze visie staan de kaders voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in het dorp. De concept-structuurvisie is mede opgesteld door de bewoners zelf, onder leiding van de Dorpsraad Bentelo.Alle partijen spraken complimenten en waardering uit voor de structuurvisie en de rol die de Benteloërs hier zelf in hebben gespeeld. Tegelijk vinden sommigen dat de visie een groot detailniveau heeft. Hierdoor kunnen verwachtingen worden gewekt die misschien niet kunnen worden waargemaakt, zeker omdat in het plan staat dat de gemeente geen geld heeft gereserveerd voor projecten die volgen uit de structuurvisie.

CDA geeft aan dat zij bang is dat het detailniveau toekomstige ontwikkelingen ‘op slot kan zetten’ en dat er bij wijzigingen een nieuwe structuurvisie moet komen. VVD en D66 vragen of er nog een evaluatie komt van dit ‘pilotproject’ en of de ervaringen worden gebruikt in andere projecten. Wethouder Meulenkamp sluit aan bij de complimenten en spreekt zijn waardering uit voor de Benteloërs. Hij erkent het grote detailniveau, maar geeft aan dat er in de visie genoeg ruimte zit voor toekomstige ontwikkelingen. Dat er geen geld beschikbaar is, wil niet zeggen dat er ook geen commitment is vanuit de gemeente: projectvoorstellen worden voorgelegd aan de raad. De raad kan dus zelf beslissen of er alsnog geld moet worden vrijgemaakt. De structuurvisie Bentelo wordt vastgesteld.

De bestanden van de digitale structuurvisie zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.SVBentelo-/NL.IMRO.1735.SVBentelo-OP10.

 b_NL.IMRO.1735.SVBentelo-OP10_bijlage.pdf
 d_NL.IMRO.1735.SVBentelo-OP10.pdf
 g_NL.IMRO.1735.SVBentelo-OP10.xml
 NL.IMRO.1735.SVBentelo-OP10.gml