zondag 24 september 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Harrie ten Dam geëerd in Diepenheimse Herberg De Pol

  • zaterdag, 01 november 2014 09:55
  • Geschreven door 

Een monumentje zou het genoemd kunnen worden. Op een bescheiden stukje muur in Herberg De Pol in Diepenheim werd gisteren een foto met tekst onthuld als blijvende herinnering aan Harrie ten Dam. Op de vrolijke foto uit 2006 krijgt Harrie van Koningin Beatrix de Zilveren Anjer opgespeld.De tekst eronder luidt: ‘Voor zijn baanbrekende werk als medeoprichter en voorzitter van Kunstvereniging Diepenheim kreeg Harrie ten Dam (1944-2013) op 28 juni 2006 de Zilveren Anjer uitgereikt door Koningin Beatrix.

Daarnaast was hij een der initiatiefnemers van het nieuwe culturele hart van Diepenheim, waaronder cultuurcentrum Herberg De Pol.’ 31 oktober 2014

Harrie ten Dam is een geboren en getogen Hengeveldenaar die in Diepenheim een architectenbureau runde. Daarnaast heeft hij veel betekend voor het stadje, zoals in bovenstaande tekst te lezen is. Hij kreeg daarvoor de Zilveren Anjer, een hoge onderscheiding die sinds 1950 jaarlijks wordt toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in het Koninkrijk der Nederlanden.Bij de korte ceremonie vrijdagmiddag waren Harries vrouw Marian aanwezig, hun zoon Robert en enkele vrienden, waaronder mevrouw Blaak, de oud-burgemeester van Diepenheim die momenteel voorzitter is van Kunstwerk Diepenheim. Op de foto boven vlnr Robert, Mevrouw Blaak en Marian kort na de onthulling. Achter mevrouw Blaak staat nog John Velthuis. 

monumentje harrie ten dam 31-10

Laatst aangepast op zaterdag, 01 november 2014 17:24
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Democratie is de wil van het volk, elke morgen lees ik met verbazing de krant over wat ik nu weer wil

Tip spreuk: [email protected] 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren