Luuk Grefte wint met zijn Green Team Twente ‘Koningsklasse’ van de Shell Eco Marathon.

Tijdens de Shell Eco Marathon is het de bedoeling zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof De waterstofauto reed 278 kilometer op een kubieke meter waterstof en dat was bovendien een Twents record. Luuk deed meet samen met 18 medestudenten met de auto H28 mee aan de Urban Concept Class. De Europese editie van de race vond dit jaar voor de tweede keer plaats rondom het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.Luuk Grefte:” Ik was voor de eerste keer een beetje zenuwachtig ha ha! Want was de laatste attempt en dus onze laatste mogelijkheid. En toen gewoon geweldig! We hebben nog niet eens volledig efficiënt gereden maar op safe gereden min of meer . We kwamen uit op 850 km per liter benzine uit of zo en de racetrack was lastiger dan vorig jaar. Heel veel teams hebben überhaupt geen attempt gehaald dus een super prestatie!”
Moeder Pauline zag het live gebeuren:

” Het  was zo spannend, 1 goede atemp en gelijk de beste! Het is geweldig om hier bij te zijn. Het Franse team verslagen en zuiniger dan vorig jaar dus".

Het parcours kende veel steile hellingen, scherpe bochten en meerdere uitdagingen. Zo zit er een tweehonderd meter lange helling in het parcours, een steile afdaling en een bocht van negentig graden.