Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2017

Zaterdag 22 april werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden aan de Schimmelpenninckstraat 13  te Diepenheim. De opkomst was minder als de jaren er voor.  Er deden maar 4 nieuwe deelnemers mee in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar en deze werden begeleid door 2 vrijwilligers van de vereniging. De cursisten bekeken eerst 3 filmpjes over Vissen doe je zo (vaste stok), van Ed Stoop, bekend van Vis Tv op een computerscherm en er werd van alles verteld, uitgelegd en voor gedaan over de mooie sport vissen. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren zeer enthousiast.  Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij camping De Mölnhöfte aan de Nijhofweg 5, om natuurlijk de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk  te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. De vissen hadden er wel zin in, want er werden in totaal 36 vissen gevangen. De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging

Het Simmetje Diepenheim de vishengel en het tuigje mee nemen naar huis en kregen nog een visblad mee met een mooie grote sticker. Het was een zeer mooie en geslaagde middag voor cursisten en vereniging.
Om alle foto's te bekijken: www.hetsimmetje.nl  
De 1e viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 19 mei 2017 aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur en niet later!