Mist gooit roet in het eten: IJsbaan Hengevelde blijft gesloten

De temperatuur vandaag en afgelopen nacht is niet conform de weersverwachtingen, door de mist was het veel minder koud waardoor de ijsbaan morgen en komend weekeinde gesloten zal blijven. IJsmeester Patrick ten Breteler: ”De minimumtemperatuur van afgelopen nacht was in plaats van -9 amper -4, vooraan is het ijs minder dan 3 centimeter dik waardoor er gevaarlijke situaties zouden ontstaan. Erg jammer, financieel gezien zouden we wel een keer een goede schaatsperiode kunnen gebruiken na de verbouwing van afgelopen jaar! Deze vorstperiode zit het er helaas niet meer in”.
Waarom wordt er dan continu water bij gepompt zoals op de foto is te zien?

IJs deskundige Frans Broshuis:”Iedere dag zijn we genoodzaakt om ongeveer vier uur bij te pompen. Dit om het ijs op peil te houden, anders zou het is op het gras komen te liggen en dan kun je er helemaal niets meer mee”.

De weersverwachting voor de lange termijn beloofd evenmin weinig goeds voor de schaatsliefhebber. Van  23 januari tot en met 5 februari lijken het klimatologisch gezien vrij normale weken te worden voor deze tijd van het jaar. Er waait meestal een zuidwestelijke wind en de middagtemperatuur komt uit op een graad of 6. ’s Nachts kan het af en toe licht vriezen, vooral in het binnenland.