Alfons Assink stopt na 40 jaar; tijd voor een surprise party

Het vaste gezicht in de keuken bij Café Restaurant Assink wordt in augustus 65 jaar en gaat na een 40-jarig diensverband per 1 mei met pensioen, dubbel feest dus. Er wachtte hem gisterenavond een grote verrassing, een surprise party; door familie en personeel angstvallig geheim gehouden. Na een korte toespraak van broer André op zijn laatste werkdag ging hij met vrouw Gerda lichtelijk gedesillusioneerd huiswaarts; dat was het dan. Geen feest, iedereen was druk. De familie van Maria Hofmeijer had een zogenaamd feestje in de voorzaal die avond. Die voorbereiding had de prioriteit, althans dat dachten Alfons en Gerda. Hoe anders verliep de planning van de jubilaris vanaf het moment dat de oude schoolbus voor kwam rijden aan de Diepenheimsestraat. Op de vraag, wat dacht je op het moment dat je naar huis ging vanmiddag antwoordde Alfons: “Laten we het daar maar niet over hebben ha ha!”
De man waarvan gezegd wordt dat hij bij elk tegendoelpunt van het eerste elftal de opmerking maakt “daar kon onze Wouter niets aan doen hoor”, was verrast als nooit tevoren, de bovenstaande foto spreekt boekdelen. Volgens de geruchten was het nog lang onrustig aan de Goorsestraat  13.

KLIK HIER VOOR MEER FOTO’S

Hieronder de carrière van Alfons:

Alfons, geboren 13-8-1951 op Goorsestraat 13, nam dus na  40 jaar op de werkvloer bij Assink, gisteravond op ludieke wijze afscheid. Na de lagere school ging hij naar de ULO in Azelo (intern), en startte  vervolgens bij de  Rabobank in  Haaksbergen. In de avonduren volgde hij de nodige studies en een carrière in het bankwezen lag in het verschiet, ook dit verliep anders dan gepland.

In 1976 was er een trieste aanleiding waardoor hij bij het thuisfront aan de slag ging: beide ouders overlijden vrij plotseling, binnen een half jaar na elkaar, daar waar moeder zwaaide de scepter in de keuken en vader de gastheer was. Alfons, op dat moment 25 jaar oud en broer André 21, namen het bedrijf noodgedwongen over. Door zijn arbeidsverleden bij de bank waren de taken van Alfons administratie, maar ook de keuken. Om de keukentechniek enigszins onder de knie te krijgen heeft hij in 1976 drie maanden een stoomcursus gevolgd bij de Bakkersvakschool te Groningen.

De Assinks in overleg voor de woning van Alfons aan de Diepenheimsesrtaat

In 1994 hebben André en Alfons zakelijk afscheid genomen (de VOF werd een eenmanszaak), omdat Alfons een ondernemersplan had. Door ziekte van Alfons is er helaas van die plannen niets terechtgekomen. Na zijn herstel is hij in loondienst teruggekeerd tot op heden.
Zoals het er nu naar uit ziet kan hij optimaal gaan genieten van zijn hobby’s: voetbal, tuin, fietsen, vakantie en natuurlijk de kleinkinderen! Menigeen heeft hem dan ook al gespot met de nieuwe liefdes in zijn leven!

Personeel en familie dat Alfons en Gerda prachtige avond bezorgde

Arjan Assink, huidige uitbater van de gelijknamige horecagelegenheid: “Wij hebben al die jaren ontzettend fijn met hem gewerkt en waarderen zijn enorme loyaliteit aan ons bedrijf. We nemen afscheid van een topper en wensen hem het allerbeste!”