Patrick Goorhuis maakt lange dagen…in Canada

“Ik zit hier bij de broers van mijn moeder, Jan en Gerwin ter Keurs om te helpen met oogsten van zo’n 3000 hectare strak verdeeld in akkerlanden van 64 hectare. Daarbij moet je denken aan het binnen halen van producten als vlas, tarwe en canola, is een soort koolzaad waar olie uit gewonnen wordt. Verder zal ik nog assisteren bij de buren met onder andere erwten en linzen en vast nog wel meer. De tractoren zijn rond de 5oo pk en we werken met 2 combines. Er zijn allemaal blokken van zes weilanden met een weg er omheen, vanuit de lucht is dat een prachtig gezicht!”
Lange dagen maken zeker Patrick?

“Zeker! Dagen van 12 uur of langer, we beginnen ’s ochtends rond zeven uur. We zorgen in ieder geval dat het ruim op tijd binnen is maar dat is geen probleem. De winter begint rond dezelfde tijd als in Nederland, maar is wel veer strenger!”

Jouw oma, die is hier toch ook al eens op nadrukkelijke wijze geweest Patrick?

“Ja! Meerdere keren zelfs, in haar eentje nam zij dan het vliegtuig en droeg hier vervolgens ook nog eens op stoere wijze haar steentje bij! Met een grote pick-up bracht zij hier dan telkens de koffie rond ha ha! In totaal ben ik hier drie weken, het einde komt in zicht!

De silo’s hier boven op de foto bevatten ieder zo’n 200 ton, afhankelijk van welk product.