Wouter & Wouter deel 3 (slot)

Rond half maart vertrokken de twee Wouters (Buschers en Roescher) richting Zuid Amerika voor enkele maanden, beide voetballen in de selectie van WVV’34. Afgelopen week keerden zij terug op Hollandse bodem. Vandaag het derde en laatste deel over hun opmerkelijke trip door Zuid-Amerika: “Vanuit Equador zijn we met de bus naar Colombia gegaan. Hier zijn kwamen we aan in Cali. Cali staat bekend als de salsa stad van de wereld. Helaas zijn we hier maar een dag gebleven omdat we een vlucht hadden naar Cartagena. In het oude centrum van Cartagena laten we ons rondleiden door een gids die ons in 3 uur alles vertelt over de Spanjaarden, slavernij en het gevecht voor vrijheid. Colombia is sinds 1819 onafhankelijk. Verder fietsen we nog door de rest van de stad. Het nieuwe gedeelte staat vol met grote hoge hotels langs het strand en wordt ook wel fake Miami genoemd. Hierna vervolgen we onze weg naar Taganga, een klein vissersdorpje aan de Caribische kust.

Er zijn geen verharde wegen en behalve uitgaan is er niet zo veel te doen. Als we ‘s avonds aankomen en gaan eten langs het strand zijn er kippengevechten waar mensen op kunnen gokken. Als je echt naar mooie stranden wil moet je naar Tyrona National Park. We gingen hier met een busje naar toe en vanaf de ingang lopen we door de jungle richting het strand. Langs het strand zitten een paar campings waar je kunt overnachten in een tent of hangmat. We slapen er 2 nachten in een hangmat. Vanaf de camping gaan we 1 dag naar Pueblito. Dit is een ruïne van een oude stad vergelijkbaar met die van de lost city. 1,5 / 2 uur bergop lopen met 30 graden. Eenmaal terug op het strand is het heerlijk om een duik te nemen in de zee.

Minca is de volgende bestemming waar we aanleggen. Minca ligt een uur vanaf Santa Marta in het gebergte Siërra Nevada. Hier gingen we naar een aantal watervallen achter elkaar en zwemmen in het frisse water wat uit de bergen komt. Ook bezochten we nog een koffie boerderij waar we een rondleiding krijgen. In het hostel zaten we met veel andere gasten na de zonsondergang bij een kampvuur. Uiteindelijk komen we in Santa Marta waar we de laatste 3 dagen feestelijk afsluiten in een party hostel. De stad heeft niet erg veel te bieden dus we kunnen hier uitrusten voor de terugreis. Via Bogota en Madrid vliegen we naar Amsterdam. In Madrid moeten we 5 uur wachten wat ons de gelegenheid geeft om stadion Bernabeu van Real Madrid en de stad te bezichtigen. Dinsdag 14 mei 18.15 landen we weer veilig op Schiphol waar we door familie warm worden ontvangen. Het was een geweldige trip!