Fietspuzzeltocht Koningsdag groot succes

Ook dit jaar was er weer de traditonele fietspuzzeltocht tijdens Koningsdag, dit keer georganiseerd door Café Assink. Een mooie route uitgezet welke was uitgezet door André Assink met onderweg leuke spelletjes, en de weergoden die Koningsdag goedgezind waren maakten het compleet. Er deden ruim 100 kinderen mee en 85 volwassenen. Om 12:30 uur vertrokken de eerste groepen al om de fietsroute van 17 kilometer af te leggen. Onderweg kwamen ze 6 spelletjes tegen waarbij fanatiek gestreden werd om de punten. De Centrale Post was dit jaar bij de familie Baak aan de Eschweg. Zij hadden hun erf en ‘Delle’ mooi versierd en er was uiteraard tijd en ruimte voor een drankje en een hapje. Aan het einde van de fietspuzzeltocht was er een heus Koningsmenu te nuttigen voor een zachte prijs, waar de deelnemers zeer over te spreken waren. Hiervan maakten ook vele fietsers gebruik. De fietspuzzeltocht werd uiteindelijk gewonnen door de ploeg van Jules Aarnink. Deze won de tocht met maar liefst 63 punten, wat echter vreemd was daar je officieel maar 60 punten kon halen. De tweede plek ging naar De Wijze Uit Het Oosten, en de derde plek naar Isa Rupert en Carlijn Essink, de vierde plek naar Royal Love. Ook kon er nog een prijs gewonnen voor het beste spel, die eer ging naar het Koninklijk Parcours, georganiseerd door Jorg Wegereef, Robin Spijkerman en Lars Escher. Ze hadden een slagroomtaart gewonnen geschonken door Bakkerij Nollen. De prijzen van de fietspuzzeltocht werden beschikbaar gesteld door Café Assink, de Bazar van Jon, Keurslagerij Brummelhuis en Bakkerij Nollen. Na afloop was de sfeer minstens zo goed als tijdens de fietstocht. De kinderen kregen een heerlijke snoepzak en konden terecht in de Höftezaal, waar ze zich konden uitleven in de springkussens of verschillende spelletjes konden doen.

Kortom een meer dan geslaagde middag. Een deelnemer hierover: "Een dikke pluim naar de organisatie want het was super goed geregeld. Tot volgend jaar!"

De eindstand was als volgt:

1: De Losse Flodders

2: De Wijsen uit het Oosten

3: Tinky Pinky

4: Royal Love

Al met al een geweldige dag, die niet mogelijk was geweest zonder de hulp van vele anderen. We willen hierbij dan ook deze mensen bedanken: de jongens en meiden die een spelletje hebben georganiseerd; de mensen die hun grond/erf beschikbaar hebben gesteld voor deze spelletjes; de familie Baak voor het beschikbaar stellen van hun erf als rustpunt, onze medewerkers in de keuken en bediening, en natuurlijk iedereen die meegefietst heeft.

André en Arjan Assink

Café Assink