Kerstmarkt Hengevelde: 2500 euro voor Stichting Haarwensen.

De kerstmarkt 2014, voor het eerst gecombineerd met de levende kerststal, was een groot succes. Middels de support van de ondernemers en vrijwilligers uit Hengevelde die hulp beschikbaar hebben gesteld om een en ander te realiseren hebben is er een geweldig leuk evenement kunnen organiseren dat veel bezoekers heeft getrokken. Op de kerstmarkt was onder andere een standje ingericht voor Marleen Rupert die zich met haar kapsalon eerder al verdienstelijk had gemaakt voor Stichting Haarwensen. Deze stichting heeft als doel om kinderen die kaal zijn als gevolg van een ziekte of behandeling tegen ziekte gratis pruiken beschikbaar te stellen. Ook de ouderraad had zich dit jaar gecommitteerd aan dit goede doel. De kinderen hebben op school hiervoor dingetjes gemaakt die tijdens de kerstmarkt zijn verkocht en waarvan de opbrengst is toegevoegd aan de opbrengsten van Kapsalon Rupert gegenereerd uit onder andere de Herfstfair en de vlecht workshops die door de kapsalon waren georganiseerd. Daarnaast was er de mogelijkheid om een vrije gift te doen. In totaal is hierdoor voor Stichting haarwensen maar liefst 2.500,- euro ingezameld.

Verder is er nog goede hoop dat een aantal ondernemers een gedeelte van de gemaakte kosten nog voor hun rekening willen nemen waarmee dan de opbrengst nog hoger zal uit vallen, maar dit zal op korte termijn moeten blijken.

Daarnaast zijn er diverse dingen verkocht die waren gemaakt door de bewoners van Zorgboerderij ‘Achter ’n Bos’ die gretig hun aftrek vonden tijdens de kerstmarkt. Hiervoor willen we dan ook graag iedereen bedanken! Er was bij veel mensen toch niet bekend dat er naast de kerstmarkt zelf een leuke wandelroute was gemaakt waar diverse figuranten, bandjes en koren te zien waren.

Tevens was ‘Juf Ans’ bereid gevonden om onderweg het kerstverhaal voor te lezen aan de voorbijkomende wandelaars. Hier zullen we bij een volgende editie wat meer aandacht aan moeten schenken om nog wat meer mensen te bewegen om naar onze kerstmarkt te komen

Mark Schreier namens de ouderraad van de Petrusschool:”Vanuit de Ouderraad willen we graag Bakkerij Nollen, So Nice en de Bloemruiker in het bijzonder bedanken, want zonder hun support was het niet mogelijk geweest om dit in deze vorm te realiseren. Gezamenlijk hebben we een mooi resultaat bereikt en gaan we op korte termijn evalueren hoe we dit concept volgend jaar verder kunnen uitbouwen. Voor eerst wensen we nu echter iedereen Prettige Feestdagen en een Gelukkig, Leerzaam maar vooral Gezond 2015!”