vrijdag 15 december 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

KBO wil graag met alle senioren van Hengevelde het samenzijn met Kerst gestalte geven. Dit in de Kerstmiddag die georganiseerd is op 20 december, het begint om 14.30 uur in de kerk en sluit met een gezamenlijke maaltijd in zaal De Gebrande Waateren.

Gery Groot Zwaaftink zal de aanwezigen die middag meenemen in het Kerstverhaal dat geënt is op de actualiteit.
De bijdrage in de kosten is voor leden €17,50 en voor niet-leden €20,00.

Wereldwijd, en met name in landen met een christelijke traditie, zijn mensen druk in de weer om onvergetelijke kerstdagen te beleven. De wijze waarop het vervolgens wordt ingevuld is heel verschillend.
Toch blijkt dat er alom een duidelijke basis gelegd wordt voor het onvergetelijke. Samenkomen en vooral samenzijn. Met elkaar zijn als gezin; familie; vrienden en kennissen.

Ook dit jaar is er weer een veiling voor o.a. het goede doel. Tegen 19.00 uur nemen we afscheid van de diverse koren en vocalisten en wordt het podium van de Het-tent vrij gemaakt voor een heuse Christmas-afterparty met DJ Kasper. Voor en tijdens de afterparty is er ook dit jaar weer een groots opgezette veiling, waarin tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items onder de hamer gaan. We zijn trots en blij u te kunnen melden dat de winkeliers en het bedrijfleven in Hengevelde dit jaar wederom zeer gul zijn geweest met het beschikbaar stellen van nu al 13 veilingitems. Zo kunnen we nu al melden dat we een FHS TV gaan veilen. Ook gaat er wederom een vakantie onder de hamer. De veiling is natuurlijk in handen van onze zeerdeskundige en betrouwbare veilingmeester meester K. Put. Hij zal zich vanaf ongeveer 19.00 uur de blaren op de tong praten met als doel de veilingitems voor de best mogelijke prijs van de hand te doen. Hieronder een overzicht van de diverse items. We willen bij deze de taloze sponsoren bedanken, aldus Marijn Assink namens de organisatie.

Kerstwens Annie Schreijer

  • woensdag, 13 december 2017 16:12

Beste mensen,
Een nieuw jaar, met nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. Ik wens u alvast een zalig Kerstmis en een gelukkig en vredig 2018.
Gelukkig kunnen we terugkijken op een geslaagd politiek najaar. De eerste voorstellen voor het vernieuwde EU-landbouwbeleid na 2020 zien er goed uit. 's Werelds belangrijkste middel voor onkruidverdelging mag nog minstens 5 jaar in Europa worden toegepast. En we slaagden erin om de Nederlandse vissers te helpen met toelating van de milieuvriendelijke pulstechniek.
En zo kan ik nog even doorgaan. Ik mocht Europese prijzen uitreiken aan stichting de Hoge Veluwe voor het geweldige natuurbeleid daar. En aan de jonge boeren van de NAJK voor hun slimme project voor bedrijfsopvolging.

Maar er is nog zoveel te doen. Vooral voor de pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronil-affaire bijvoorbeeld: Als CDA willen we overheidssteun voor de Nederlandse slachtoffers, net als de Belgische boeren al hebben gekregen.
Er zijn acties nodig om het ontslag van 600 werknemers van Siemens in Hengelo te voorkomen. Om nog maar niet te spreken over de uitdagingen van de Brexit, onder meer voor onze boeren en vissers. En zo hebben we een volle agenda voor het nieuwe jaar.

Daarbij reken ik opnieuw op uw steun. Velen sturen mij ideeën en meningen, wat ik zeer op prijs stel. Ik hoop velen van u (weer) persoonlijk te ontmoeten in het nieuwe jaar,

Vriendelijke groeten,
Annie

Op 19 januari gaat Jeugd en Jongerenwerk Hengevelde naar de spooktocht in Kerspel Goor. Anita Goselink: “Wij hebben ons opgegeven zodat de jeugd die met Jeugd en Jongerenwerk mee is dat niet meer zelf hoeft te doen met de kans dat het vol is! Ze mogen zelf groepen maken, de uitnodiging voor deze avond volgt nog. De aanvang voor deze avond is 18.45 vertrek van af de Marke”.

Anita Goselink


De smokkeltocht van Kerspel is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de een begrip in de regio. Elk jaar worden het er meer, deze editie over de 250 deelnemers, waarvan velen uit Hengevelde. Tijdens de tocht wordt men verrast worden door vele acts die langs de route zijn opgesteld en krijgen de lopers regelmatig de koude rillingen. De tocht voerde over het Weldam en wordt aangegeven door middel van bordjes en kaarsverlichting. De route duurde ongeveer 2 uur en gaat grotendeels over onverharde paden en door de bossen.

Op zondag 17 december wordt rondom de kerk van Hengevelde het jaarlijkse evenement Kroamschudd’n in Hengevelde gehouden. Dit sfeervolle evenement ondergaat dit jaar een aantal wijzigingen. Aan de talloze optredens, de sfeervolle vuurkorven en groots opgezette kerstmarkt wordt niet getornd, maar de route van de historisch kerst wandeling die u 2000 jaar terug brengt in de tijd is wederom vernieuwd. Tevens is er dit jaar een blagenparadijs voor de kinderen. Vanaf vandaag hebben we elke dag een update via deze website m.b.t. de historische wandelroute, wie zijn Josef en Maria dit jaar, wat zijn de artikelen voor de veiling. Vandaag beginnen we met een sneak preview van alle optredens op de diverse podia en langs de route!

morsinkgoor

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Ik heb zoveel geleerd van mijn fouten, denk dat ik er nog maar een paar ga maken

Tip spreuk: [email protected] 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren