woensdag 18 oktober 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pupillen Lianne ten Heggeler in de prijzen

  • woensdag, 18 oktober 2017 18:29

Yaël Kamphuis uit St. Isidorushoeve, Joost Rouweler uit Hengevelde en Shin Snijders uit Markelo werden vanmiddag even flink in het zonnetje gezet als typcursist bij Lianne ten Heggeler van het afgelopen schooljaar! De examenprestaties waren het vermelden waard! Lianne: ”Yaël was afgelopen schooljaar van het examenbureau Noord-Oost Nederland uit ongeveer 1400 examenkandidaten tot 12 jaar jaar nummer 1 met 309 aanslagen per minuut. De examens zijn afgenomen door de VSLM, de Vereniging van Staatsgediplomeerde Leraren in het Machineschrijven, waarbij ik ben aangesloten. Er was ook een prestatieprijs uit te reiken in de categorie vijfvingersysteem, daarvoor heb ik twee jongens opgeleid waaronder Joost Rouweler. Hij had maar liefst 214 aanslagen per minuut op zijn diploma staan, enkel met zijn linkerhand getypt (ZIE DIT FILMPJE)! Bij hem in de groep deed Shin Snijders uit Markelo ook mee. Hij typte rechts en links met een typespalk die hij tijdens de cursus nog aangemeten kreeg vanuit zijn revalidatiebegeleiding. Shin had 190 aanslagen per minuut!

Fiets kwijt? Kom naar de Fietskijkdag 2017

  • woensdag, 18 oktober 2017 14:51

Hebben wij misschien jouw fiets in onze opslag staan? De gemeente Hof van Twente is verantwoordelijk voor het ophalen en opslaan van gevonden fietsen. Eén keer per jaar organiseren wij een fietskijkdag. Dit jaar vindt de fietskijkdag plaats op vrijdag 10 november tussen 14:00 en 18:00. 

Locatie: Schoolstraat 13a 7475 AH Markelo.
Kom gerust kijken of wij jouw fiets hebben staan. Neem alsjeblieft wel een geldig legitimatiebewijs mee en de aangifte van de fiets!

Het CDA zal Ank Bijleveld, oud burgemeester van de Hof van Twente voordragen als minister van Defensie. Ank is nu Commissaris van de Koning in Overijssel. Geheel onverwacht vertrok zij in 2001 uit de Tweede Kamer om burgemeester te worden van de nieuw gevormde gemeente Hof van Twente. Zij was van 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het vierde kabinet-Balkenende. Zij bekleedde eveneens diverse bestuursfuncties binnen het CDA. Als gevolg van haar benoeming als commissaris verliet zij de Tweede Kamer waar werd zij opgevolgd door Marieke van der Werf.[2] Bijleveld werd in 2011 voorzitter van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk.
Ank Bijleveld is getrouwd en lid van de Rooms-Katholieke Kerk. Zij is woonachtig in Goor.

Jeugd en Jongerenwerk trapte af

  • zondag, 15 oktober 2017 22:27

Vrijdag 13 oktober was de eerste avond van jeugd en jongeren werk weer. Een nieuwe groep 1ste klassers zijn welkom geheten. Dit jaar zijn er ruim 80 uitnodigingen de deur uit gegaan. Namens de organisatie, Clint Veelers:”De eerste avond trappen we vaak af met een leuke en spannende activiteit, een smokkeltocht in dit geval. Nadat alle groepjes waren ingedeeld zijn we van start gegaan in het buitengebied van Hengevelde. De tocht duurde een kleine 2 uur met als pauze een post bij de familie Aarnink. Nadat iedereen weer in de kulturhus de Marke was aangekomen is de disco gestart en konden de kinderen hun eigen muziek draaien. Waaronder sommigen zelfs durfde te dansen.

Kortom, het leek ons een zeer geslaagde avond en hopen iedereen de volgende keer weer welkom te mogen heten".

Grote stress in de Pietentent!

  • zondag, 15 oktober 2017 07:56

In de Höfte van Hengevelde staat een verkeerde datum vermeldt waarop de intocht van Sinterklaas in Hengevelde plaats gaat vinden. Met de sluiting van de vaste feestlocatie Assink was de intocht commissie van de Culturele Werkgroep de Markering genoodzaakt alles omtrent de intocht eens goed op te schudden. En stap 1 in deze was een ander weekend voor de intocht dus .... 
De intocht van Sinterklaas in Hengevelde is op zondag 19 november om 14.30 uur. (Zie ook in de Dorpsagenda op deze site)
Maar dit is pas stap 1 dus.......wordt vervolgd!

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Herfst: Volgens de Wereldgezondheidsdienst is depressie straks ziekte nummer één. Daar word je somber van! Depressies kan je bestrijden door op je arm geleund in het niets te staren. Bij zware depressies van arm wisselen.

Tip spreuk: [email protected] 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren