zaterdag 24 maart 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nog nooit gebeurd: Paasvuurstop

  • zaterdag, 24 maart 2018 12:50

“Wil je er even opzetten dat mensen geen hout meer kunnen aanleveren” aldus Ritchie Rouhof. “We moeten het stopzetten anders wordt het veel te hoog. In Delden, Bentelo en Kerspel Goor waren ze ons al voor en nu komen ze allemaal deze kant op. Mochten er Hengeveldenaren hierdoor in de problemen komen kunnen ze mij altijd bellen;
06-55786017.

Vandaag 24 maart, van 10 tot 16 uur is de laatste dag dat er nog hout aangeleverd kan worden aan de Needsestraat, Vragen? Neem contact op met Ritschie Rouhof, 06 55786017. Ritchie:”Doordat er vorig jaar extra kosten zijn gemaakt wat betreft afvoeren rotzooi hebben we dit jaar een vrije gift pot bij het paasvuur. En volgende week zondag gaat het dan gebeuren; Vorig jaar was Rens Brummelhuis de gelukkige die het paasvuur mocht ontsteken. Dit jaar doen we het anders! Aan ALLE AANWEZIGE kinderen dit jaar de eer om het paasvuur aan te steken! Dat wil je toch niet missen? Wel willen wij u nog even de volgende spelregels onder de aandacht brengen:

Op vrijdag 17 augustus gaan er twee ballonnen de lucht in gesponsord door bistro de Kolenbrander uit Hengevelde. De organisatie is op zoek naar toppers die zo’n buitenkans echt een keer verdienen. Dit kan zijn op basis van wat zij voor de maatschappij hebben betekend, vanwege een ziekte of wat dan ook. Weet jij zo iemand, stuur dan een mail voor 1 juli met motivatie naar [email protected]
Meevaren in de grootste vliegende Superbike ter wereld of in 1 van de 35 ballonnen op 17 of 18 augustus?
Kijk snel op www.hofteballooning.nl  en vraag naar de voorwaarden!
of BEKIJK DIT PRACHTIGE FILMPJE!

Rob Geerlings: Penningmeester van de Stichting Moo Sessions en verantwoordelijk voor de keuze van de podia in Overijssel Rob Geerlings: “Onder verwijzing naar de statuten van Moo Sessions is de doelstelling om jonge musici met potentie podiumervaring te laten opdoen. Daarnaast worden ze gecoacht om ingang te krijgen bij radio en tv. Daarvoor krijgen ze een workshop in Kerspel Goor en afsluitend een optreden in Markvelde. Zowel de provincies Overijssel als Flevoland geven al meerdere jaren subsidie aan de Stichting.

Moo Sessions: zaterdagavond 24 maart om 20:00 uur. Podium de Woeste Wieven, Deldensestraat 11 Diepenheim. De entree is € 7,50 en de opbrengst gaat naar de band of act die speelt.

Bear Valour
Bear Valour (voorheen Book of Eli) is het gezelschap rondom frontvrouw Aileigh Awad. De donkere folk met dromerige, verlangende ondertoon wordt doorvlochten met samenzang van vier zangeressen. Deze vlijmscherpe harmonieën zorgen samen met stevige contrabas, gitaar en subtiele synth, voor een warm en intens geluid.

De band bestaat inmiddels twee succesvolle jaren. Na het winnen van de publieksprijs tijdens de Grote Prijs, bracht zij in november 2015 de EP ‘Sturdy Wine’ uit in een uitverkochte Noorse Zeemanskerk. Niet lang daarna volgde er een filmische videoclip voor ‘Mourning Gloom’, de single die een Beste Track-nominatie opleverde voor de Rotterdam Music Awards 2016.

Met een uitgebreide lijst shows op oa Songbird en Oerol Terschelling, trekt het gezelschap ook steeds regelmatiger naar de zuiderburen. De ‘Tour des Chateaux’, waarbij de band in de zomer van 2016 een week langs kastelen in Frankrijk en België is getrokken, was zo’n groot succes dat Bear Valour inmiddels regelmatig neerstrijkt in een frans kasteel, klooster of huiskamer. Voor de nieuwe single Shed My Skin, mocht de band vervolgens een videoclip opnemen in de citadel en verlaten stadsmuren van het Franse stadje Montmédy.

Tijdens shows gebeurt er altijd iets bijzonders tussen de band, het publiek en de muzikanten onderling. Het zijn juist de intieme, sfeervolle optredens waarin de muziek volledig tot zijn recht komt. In januari 2017 is Bear Valour de analoge studio in gedoken voor de opnames van het debuutalbum In October. De band kan niet wachten om het harde werk dat er de afgelopen twee jaar is verzet, te bekronen met haar eerste plaat en zich écht op de kaart te zetten bij de doelgroep die zij reeds heeft gevonden.

Groenlinkse stemmers dubbel bedankt!

  • donderdag, 22 maart 2018 12:31

GroenLinks heeft een zetel veroverd in de raad van Hof van Twente. William Sanchez gaat de ko-mende jaren met het GroenLinks programma aan de slag. “Ik dank onze kiezers van harte en ben onder de indruk van het gebleken vertrouwen. Dat vertrouwen ga ik gegarandeerd dubbel en dwars waarmaken! Om te beginnen ligt er al ons initiatief “de groene banenmotor” waarmee we jongeren in de Hof willen toeleiden naar duurzame banen in het verduurzaamingsproces dat de komende jaren verder van de grond zal moeten komen zoals isoleren, van het gas af, warmtepom-pen enz.

Een tweede urgente actie is de verduurzaming van het armoedebeleid waar we zo spoe-dig mogelijk mee willen starten.  We danken de GroenLinks stemmers dubbel want een aantal sympathisanten heeft ons al voorzien van verschillende heel bruikbare ideeën en tips. Een daarvan is het idee van de Open Raad zoals dat in de gemeente Groningen werkt. Burgers brengen een idee in voor de raad en die gaat ermee aan de slag : https://gemeente.groningen.nl/openraad.  GroenLinks gaat dat zo snel mogelijk ook in de Hof proberen voor elkaar te krijgen.

Een ander idee betreft het beter erop letten dat er landschappelijk verantwoord wordt gesnoeid. Daarvoor gaan we het Overijssels Landschap in de arm nemen. Dan is er een prima uitgewerkt idee voor afval re-cyclingsstraatjes. Dat past helemaal precies in de Open Raad en het verduurzamingsproces! Dan liggen er ook verzoeken om te kijken naar de verkeersveiligheid voor voetgangers in het centrum van Delden en Markelo. Kortom we gaan aan het werk ermee”!

 Meer informatie over GroenLinks Hof van Twente is te vinden op https://hofvantwente.groenlinks.nl 

44 jaar Höftemennekes

Het aftellen is begonnen

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Het kerkgebouw wordt overbodig?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Mensen worden eenzaam omdat ze muren bouwen in plaats van bruggen...

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren