Wendezoele organiseert kinderspeelmiddag in meivakantie

Museumboerderij Wendezoele organiseert 30 april een speelmiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar, waar spelen zoals toen centraal staat. Een gebleken succesformule, het is de derde speelmiddag op het boerenerf.
“Kom boetn’ spölln’ staat erop de poster die de speelmiddag promoot in de regio rondom Delden. Inderdaad, even geen Wii, iPad en wifi. Je hebt het gewoon niet nodig bij de Wendezoele. Kinderen die opgroeiden in de eerste helft van de vorige eeuw hadden het ook allemaal niet en vermaakten zich prima. Dat kunnen kinderen zelf ervaren op 30 april tussen 13.30 en 17.00 als ze met (groot)ouders naar Erve Brinkate komen aan de Twickelerlaan 14 in Ambt Delden.

Spelen zoals toen met aandacht voor de lente. Er zijn lammetjes geboren en natuurlijk mogen kinderen mee om de schapen te voeren. Er is een pony om en rondje op te rijden en je kan een pakketje kopen om ter plekke zelf een vogelhuisje te knutselen. Die mag dan mee naar huis. De stelten staan klaar en de netjes liggen bij de vijver. Ontdek zelf wat er leeft in de vijver, een leerzaam spel. Natuurlijk worden er diverse oude ambachten gedemonstreerd en je mag het vast ook even proberen. Na al dat spelen is er een pannenkoek en ranja.
Entree kinderen € 1,- en volwassenen € 3,-.

Over Museumboerderij Wendezoele
Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickel-erf Erve Brinkate en geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Er zijn naast de traditionele gebouwen op het erf met daarin wisselende exposities, een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin, gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij.