Nog 29 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Reveuvereniging de Hoftemennekes (deel 16)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünie-avond. Vandaag aan het woord:

Naam : Jan Schreijer Prins Jan III
Carnavalsjaar : 1989 / 1990
Motto : Met ’t Carnavallen is de Jacht open voor ons allen.
Scepter : Een jacht geweer, varkenskop en schep. (varkenskop en schep hadden te maken met zijn beroep en het jachtgeweer Staat natuurlijk voor zijn grootste hobby de jacht)
Carnavalsschlager: melodie, ó heideroosje
Refrein: Ook Hengevelde met zijn prins Jan, Maken er samen een knalfeest van.
            Jan zwaait de scepter Al in dit jaar
            Zelfs z’n eigen varkens hadden toch geen bezwaar.

Hieronder een stukje uit de oude doos, een gedeelte uit de carnavalsfolder van 2001 toen Prins Jan III afscheid nam van de prinsengarde:

Het begon op een avond begin september 1989 toen Gerrit ten Buuren mij op belde en vroeg hoe het met mij ging. Hij vroeg of de kinderen al naar bed waren, want dan kon hij mooi komen koffiedrinken. Het was al 10 uur, de kinderen lagen dus al lang in bed en Gerrit zou dan ook komen. Een paar minuten later stond Gerrit dan ook bij ons in de kamer. Hij hoefde géén koffie, maar had wel zin in een maltje.
Na een half uur over koetjes en kalfjes te hebben gepraat kwam dan eindelijk de aap uit de mouw: Jan, wie hebt dit joar nog ’n prins neudig vuur de Höftemennekes, en de keuzecommissie hef oe oet te koosen!
Toch, heb ik na veel aandringen toch Ja gezegd. Nooit zal ik ook meer vergeten hoe op de zondagmiddag, na de straatopening, iedereen bij ons achter de bloed- en leverworst zat. Carnaval is fantastisch en Prins Carnaval zijn is een hele eer. Ik heb dit mogen doen met ondersteuning van mijn gezin, maar ook zeker door de prettige samenwerking met de hele carnavalsvereniging. Ik wens bij deze Prins …………. Een grandioze tijd toe!

Tot morgen met Prins ………..

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.